DRDP Cluj şi-a primit, la cheie, un nou punct de lucru

DRDP Cluj şi-a primit, la cheie, un nou punct de lucru
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a preluat în administrare noul centru de întreținere și coordonare de la Gilău.

Comuna Gilău, de lângă Cluj, a devenit un nod rutier important. Acolo se întâlnesc autostrada A3 și Drumul Național 1. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a solicitat ca, la Gilău, să fie construit un centru de întreținere și coordonare. Clădirea are birouri, cantină și garaje pentru mașini și utilaje de întreținere și deszăpezire, depozit de sare şi clorură, rezervor de apă pentru pompieri. Centrul a fost gândit şi pentru ca echipaje de la SMURD și Poliție să poate fi locate acolo, pentru intervenții rapide pe autostradă sau pe DN 1.

"Pe autostradă sunt mai multe evenimente nedorite și de la momentul proiectării autostrăzii s-a luat în considerare realizarea acestzi centru. S-au făcut ședințe cu ISU, Prefectura, CNAIR şi s-a luat această hotărâre din capul locului", a spus Florin Abrudan, din cadrul DRDP Cluj. Abrudan a precizat că DRDP ar urma să angajeze personal pentru a popula noul centru.

Toate lucrările la noul centru au fost realizate de UMB Spedition, societatea care a realizat şi cei 8,7 kilometri ai tronsonului de autostradă Gilău-Nădăşelu. Obiectivul a fost finalizat și predat zilele acestea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, subordonată CNAIR.

"Este normal ca atunci când realizezi o porțiune de autostradă, automat lângă ea să vină și partea de întreținere și exploatare, că altfel ar trebui să se străbată mulți kilometri pentru o intervenție minoră", a declarat Ştefan Şerbu, director adjunct la UMB Spedition.

Deocamdată, deşi au fost gândite garaje speciale pentru SMURD şi Poliţie, cele două instituţii nu îşi vor loca personal în noul centru. "Noi avem un sediu la Gilău, la doi kilometri de autostradă. Deocamdată nu are rost să ne mutăm de acolo", a subliniat colonelul Ioan Moldovan, inspector șef ISU Cluj. "Pe noi nu ne-au anunţat încă despre predarea lucrărilor, aşa că ne vedem de treabă ca înainte. Ne-ar fi de ajutor să avem un echipaj la autostradă. Acum mergem la intervenţii de pe strada Albac", a spus un reprezentant al poliţiei rutiere.

Lucrările la centrul de întreținere au durat un an și jumătate. Autorizația de construire pentru acest obiectiv a fost eliberată în 22 iulie 2016.

 

Comenteaza