Pompieri şi SMURD în Mociu după desfiinţarea spitalului din comună

Pompieri şi SMURD în Mociu după desfiinţarea spitalului din comună
Înfiinţarea unei subunităţi de pompieri şi de SMURD la Mociu intră în linie dreaptă astăzi după ce reşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat contractul de asociere a judeţului Cluj cu comunele Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu, Ţaga şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu" (ISU) în acest sens.
">

Contractul vine după ce în 15 iunie a avut loc, în Cămăraşu, un grav accident de circulaţie, soldat cu un mort şi trei răniţi. Aceştia din urmă au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din Cluj-Napoca, la o distanţă de peste 40 de kilometri, având în vedere că spitalul din Mociu a fost desfiinţat.

„Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importantă, deoarece asigură asistenţa în cazuri de urgenţă pentru o zonă importantă a judeţului, în care locuiesc peste 25.000 de locuitori", arată Tişe. Spaţiul unde vor funcţiona cele două servicii va trebui reabilitat iar CJ Cluj a alocat în acest sens o sumă de 150.000 de lei, printr-o hotărâre luată în 27 mai.

 

Amintim, spitalul din comuna Mociu, ce deservea nouă comune, a fost desfiinţat în luna martie, în ciuda protestelor sătenilor şi a ameninţărilor cu demisia a consilierilor locali. Ministrul Cseke Attila a rămas ferm şi a sistat finanţarea instituţiei în 31 martie.

Comenteaza