Amenzi pentru constructorul blocurilor ilegale de pe Eliade. Explicaţia: Face garaje cu geamuri VIDEO

Amenzi pentru constructorul blocurilor ilegale de pe Eliade. Explicaţia: Face garaje cu geamuri VIDEO
Inspectorii Primăriei au dispus desfiinţarea apartamentelor construite ilegal în podul şi garajul unor blocuri de pe strada Mircea Eliade, despre care Realitatea TV a relatat săptămâna trecută. Constructorul a primit şi o amendă de 10.000 de lei. Investitorul a evitat să comenteze amenda primită şi a precizat doar că va pune în vânzare apartamente de calitate. Numai că, în lipsa dovezii de luare în folosinţă pe care trebuie să o primească de la Primărie, apartamentele nu vor avea cărţi funciare.

Controlul inspectorilor de la Primărie a confirmat informaţiile prezentate de Realitatea TV Cluj. În cele cinci blocuri care se contruiesc pe strada Mircea Eliade au fost realizate ilegal mansarde în loc de pod şi locuinţe în loc de garaje.

"S-a dispus revenirea la situaţia iniţială, dar în acelaşi timp s-a propus o amendă, conform legii, care poate ajunge la 10.000 de lei", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. "Abaterile sunt în special la partea de acoperi şi zona de parter unde în autorizaţie erau prevăzute garaje, iar astăzi sunt amenajate ca unităţi locative".

Constructorul nu a dorit să comenteze măsurile luate de Primărie şi a precizat că este şantajat de un vecin.

"Nu vom ceda sub nicio forma şantajului din partea domnului Mureşan Sorin (vecin - n.red.), în ciuda presiunilor exercitate prin intermediul presei. Suntem convinşi că oamenii care vor procura apartamente în ansamblul rezidenţial vor fi mulţumiţi de calitatea oferită", au transmis reprezentanţii firmei DM Construct într-un comunicat de presă.

Vecinul a cărui vilă este umbrită de noile blocuri se plânge de aglomeraţia care se va crea în zonă. "În mod normal e ilegal, din moment ce nu mai sunt garaje şi a mansardat", explică Sorin Mureşan. "În total după un calcul sumar sunt 80 de apartamente în plus. Şi cum se va desfăşura traficul în zonă? A fost avut în vedere acest lucru? Acum DNA ar trebui să lucreze".

Contactat în urmă cu câteva zile de Realitatea TV Cluj, investitorul nu a recunoscut existenţa mansardelor şi locuinţelor de la parter, care de altfel sunt mascate cu folii negre.

TELEFON DANIEL SUSAN - ascultă înregistrarea în materialul video
"Ce sunt dacă nu sunt mansarde? Alea sunt poduri", a explicat investitorul Daniel Susan.

- "O să fie şi parcări dedesubt chiar dacă au geamuri".

- "Sunt parcări cu geamuri?"

- "Da".

În cazul în care nu va respecta măsurile impuse de Primărie, constructorul nu va primi dovada de luare în folosinţă, fără de care blocurile nu vor putea fi întabulate.


Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza