Atac terorist în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Atac terorist în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO
Intervenţie în forţă a jandarmilor, astăzi, în centrul Clujului. Au capturat un terosit pe acoperişul Casei de Cultură a Studenţilor.

Clujenii au avut parte de un adevărat spectacol cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene: demonstraţii de intervenţie şi luptă, demonstraţii cu câini şi o prezentare de uniforme şi documente din Muzeul Jandarmeriei.

Atac terorist la Casa de Cultură a Studenţilor

Momentul culminant a fost simularea unui atac terorist la Cluj, la care jandarmii au intervenit cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie. Câteva sute de persoane, în special copii, s-au înghesuit să vadă cum din elicopter coboară în rapel patru mascaţi pe acoperişul Casei de Cultură a Studenţilor pentru a-l încercui şi a-l prinde pe terorist.

"Clujenii iubesc jandarmeria şi sunt aproape de noi la misiuni şi în exerciţii", a declarat Aurel Litan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj.

Trafic paralizat în centrul Clujului

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii optime, traficul auto a fost restricţionat în centrul oraşului. Şoferii prinşi în coloană au uitat de claxoane şi înjurături şi şi-au îndreptat obiectivele telefoanelor mobile spre elicopterul ce survola deasupra oraşulu. 

Două luni de repetiţii

Jandarmii s-au antrenat din greu pentru a le oferi clujenilor un spectacol de neuitat. "Colegii de la Gruparea Mobilă, ei au facut repetiţii cam o lună, o lună jumate, pe momente, pentru a-şi putea arăta măiestria în diverse situaţii", a mai spus şeful Jandarmeriei din Cluj.

În cadrul evenimentului a avut loc şi un spectacol folcloric susţinut de maestrul Dumitru Fărcaş şi Ansamblul folcloric studenţesc ,,Mărţişorul".

Comenteaza