Atenţie, IT-işti! O mare companie clujeană se extinde şi face recrutări

Atenţie, IT-işti! O mare companie clujeană se extinde şi face recrutări
Cu afaceri de 26 de milioane de euro în 2014, o cunoscută companie clujeană de tehnologia informaţiei intră pe noi pieţe în acest an şi continuă recrutările în timp ce lucrează la un nou sediu la Cluj-Napoca.

 

Compania iQuest, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii customizate de software, are în prezent o echipă ce numără peste 600 de oameni, iar compania doreşte să crească numărul de specialişti până la sfârşitul anului. Cea mai mare echipă este cea din Cluj-Napoca unde lucrează aproximativ 380 de oameni.

În ceea ce priveşte poziţiile pentru care compania va recruta anul acesta, mixul de roluri este dat de nevoile de business; aşadar este nevoie de oameni pe poziţii care să susţină actualul model precum Business Analysts, Solution Architects, Business Developers şi Project Managers.

Compania nu pune accent doar pe competenţele tehnice ale angajaţilor şi pe dezvoltarea lor, ci pe un mix între competenţe tehnice, soft skills şi know-how în industrii specifice. Mai mult, în 2015 îşi propune să extindă şi să rafineze programul iQuest University, care include toate experienţele de învăţare, atât la nivel tehnic, cât şi la nivel de soft skills şi cunoştinţe de business.

„Ca în fiecare an, urmărim creşterea business-ului, atât prin extinderea proiectelor în relaţiile cu clienţii tradiţionali, cât şi prin pătrunderea pe noi pieţe sau prin achiziţionarea de clienţi în zonele unde suntem deja prezenţi. Întregirea portofoliului iQuest cu serviciile de integrare şi dezvoltare de produse proprii ne facilitează această strategie", a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

Deschiderea unui nou birou la Varşovia sprijină strategia de extindere a companiei, existând şi discuţii cu potenţiali clienţi din Asia. Compania a început să dezvolte produse software proprii, cel mai nou fiind „My ID", o aplicaţie care te ajută să te autentifici în diferite sisteme bancare, acces la internet şi alte servicii în care este nevoie de autentificare, într-un mod securizat şi uşor.

„Cauza primordială pentru care ne-am diversificat este tocmai o stabilitate mai mare a businessului. Business-ul iniţial era de software services adică proiecte software la cheie. Acolo concurenţa este foarte mare, e o concurenţă internaţională şi concurenţa uneori alunecă spre o concurenţă de preţ. Mergem şi facem proiecte de la Orientul Îndepărtat la Orientul Mijlociu, Elveţia, Germania, Anglia, deci mergem către o concurenţă globală, de skill-uri", a mai spus Brody.

Compania se mută la fostul sediu Flacăra

Până la sfârşitul acestui an, compania doreşte să îşi mute sediul într-o clădire de birouri cu o suprafaţă de 6.000 mp, amplasată în centrul oraşului, pe platforma fostei fabrici Flacăra. Suprafaţa totală a terenului este de 18.200 mp, fapt ce va permite amenajarea unor spaţii verzi generoase, birourile propriu-zise urmând să ocupe 6.000 mp. Investiţiile depăşesc 10 milioane de euro.

În plus, deoarece compania doreşte să ofere cât mai mult confort angajaţilor, se va construi şi o grădiniţă internaţională, unde prioritate vor avea angajaţii iQuest.

„Am cumpărat întregul spaţiu şi clădirile de pe el. Am demolat tot ce era acolo, în afară de cea mai mare clădire şi la aceea adăugăm un etaj şi o convertim în spaţiu de birouri. Suntem deja în dialoguri cu diferite grădiniţe, urmărim să găsim o grădiniţă bună, internaţională dacă se poate să fie acolo şi în care sigur angajaţii noştri să aibă prioritate. Acesta e un proiect foarte concret care e tocmai în derulare. Grădiniţa nu va fi neapărat în incinta sediului, dar terenul este destul de mare. Noi suntem la faza întâi de construire a sediului, după care vor urma încă trei faze, grădiniţa fiind una dintre ele, dar încă nu ştim exact", a spus fondatorul companiei.

iQuest este un grup internaţional de servicii şi produse IT care de 17 ani furnizează un protofoliu extins de soluţii personalizate de software, produse şi servicii de integrare la nivel global.

Comenteaza