Biletele de avion se scumpesc din nou. Cine ar vrea Wizz Air să suporte noua taxă de mediu

Biletele de avion se scumpesc din nou. Cine ar vrea Wizz Air să suporte noua taxă de mediu

Taxa pe mediu va duce vara aceasta la noi scumpiri a biletelor de avion, după ce anul trecut zborurile deja au fost mult mai scumpe decât în anii precedenţi. 

În 2023, numărul zborurilor a fost cu 11% mai mare decât cu un an în urmă, iar 1 din 4 zboruri a fost al unui companii aeriene low cost, ceea ce înseamnă automat că mai multe curse înseamnă și o taxă de mediu mai mare.

Noua taxă de mediu se va traduce în bilete de avion mai scumpe. Deocamdată, marile companii aeriene din România ezită să scumpească și ele biletele, după ce prețurile acestora oricum aproape că s-au dublat în ultimul an.

Wizz Air, cel mai mare operator low cost din România, vrea ca statul sa suporte cheltuielile de mediu. Compania transmite că nu dorește să impună această taxă pasagerilor și solicită sprijinul autorităților.

”Pentru a evita împovărarea pasagerilor cu costuri mai mari, solicităm guvernelor să ofere stimulente pentru a permite industriei aviatice să își atingă obiectivele de mediu mai eficient”, a anunțat compania maghiară, citată de cotidianul.ro

Comenteaza