Cluj-Napoca: Întrevedere cu delegația din Olanda - Universitatea Tehnică Eindhoven

Cluj-Napoca: Întrevedere cu delegația din Olanda - Universitatea Tehnică Eindhoven

Primarul Clujului a primit, în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, vizita delegației condusă de dl Lambert van Nistelrooij, fost membru al Parlamentului European, care a reprezentat Țările de Jos în calitate de europarlamentar și viceguvernator al Consiliului de Administrație a regiunii Brabant. 

''Scopul principal al delegației este acela de a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Fiecare oraș dorește să își consolideze avantaje competitive de neîntrecut, iar în cazul nostru, un avantaj de necontestat este reprezentat de universități. Un exemplu în acest sens este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca care a deschis recent un hub digital și pregătește demersurile pentru a-și construi propriul centru de Inteligență Artificială.

Brainport Eindhoven, o agenție de dezvoltare a zonei Eindhoven, este un hub ecosistemic ale cărui verticale se axează pe sprijinirea firmelor din domenii precum: viitorul mobilității, social connection & networking, dar și atragerea de noi talente. În aceeași manieră, putem conecta Clujul de Europa prin soluții inteligente de mobilitate metropolitan și proiecte internaționale testate în hubul urban-rural de lângă Cluj'', a declarat primarul Emil Boc. 

Municipiul Cluj-Napoca a fost invitat în anul 2022 în Consorțiul Cities 4.0, coordonat de Universitatea Tehnică din Eindhoven, în cadrul căruia se află și Espoo, Eindhoven, Bologna, Leuven și Tartu. Consorțiul Cities 4.0 face parte din PRI - Partnerships for Regional Innovation - un proiect pilot care sprijină teritoriile Europei cu strategii de inovare pentru schimbări locale (a pilot project to accompany European territories towards innovation strategies for place-based transformations).

Comenteaza