Clujenii, aşteptaţi să doneze sânge într-o locaţie inedită

Clujenii, aşteptaţi să doneze sânge într-o locaţie inedită
Clujenii sunt aşteptaţi să doneze sânge într-un spaţiu inedit. Un autobuz special amenajat pentru a asigura buna desfăşurare a campaniei de donare de sânge va fi amplasat joi în Piaţa Mihai Viteazul, iar doritorii sunt aşteptaţi să contribuie la salvarea unei vieţi.

În data de 26 iunie, clujenii sunt aşteptaţi să doneze sânge în cadrul unei campanii desfăşurate chiar în centrul oraşului, în Piaţa Mihai Viteazul, între orele 8.00 - 13.00. Această acţiune face parte din caravana „O şansă pentru viaţă", care va ajunge în acest an în peste 20 de oraşe din România.

Clujenii sunt asteptati sa doneze sânge în unitatea mobilă care va fi amplasată joi în Piaţa Mihai Viteazul. Unitatea mobila este reprezentată de un autobuz special compartimentat şi dotat pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie să îl parcurgă un donator de sânge.

Donarea voluntară de sânge a scăzut în primul trimestru al anului cu 2%, şi reprezintă o scădere importantă având în vedere nevoia mare sânge.

Campania îşi propune să ajute la depaşirea deficitului de sânge şi să vină în ajutorul pacienţilor cu arsuri grave sau a celor care sunt supuşi unor operaţii complexe, pentru bolnavii de leucemie şi pentru victimele accidentelor rutiere. Prin cei 450 ml recoltaţi de la un singur donator, pot fi ajutate să se recupereze până la trei victime.

Cei care vor să se alăture acţiunii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

• să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
• să aibă greutatea în intervalul 50 - 100kg pentru femei şi 60 - 100kg pentru bărbaţi
• trebuie sa nu fi suferit în ultimele luni intervenţii stomatologice sau chirurgicale
• să nu aibă/nu fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,
• să nu fi consumat alcool in ultimele 48 de ore

 

Comenteaza