Clujenii vor putea merge la aeroport cu trenul

Clujenii vor putea merge la aeroport cu trenul
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a trimis astăzi o cerere Regionalei CFR Cluj prin care solicită înfiinţarea unei staţii CFR în apropierea aeroportului.

Clujenii vor putea folosi trenul ca să ajungă de la aeroport la gara din Cluj-Napoca, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a trimis astăzi o cerere Regionalei CFR Cluj prin care cere înfiinţarea unei staţii CFR în apropierea aeroportului.

„Aeroportul Internaţional joacă un rol cheie în economia întregii regiuni de nord-vest a ţării. Accesul pasagerilor la aeroport trebuie facilitat şi pe alţi vectori de transport, alături de cei rutieri", explică Tişe.

Conform adresei înaintate Regionalei CFR Cluj, staţia ar putea fi realizată pe un teren care aparţine Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene, care funcţionează, la fel ca aeroportul, în subordinea Consiliului Judeţean. "Înfiinţarea unei staţii CFR adiacentă zonei aeroportuare ar contribui la dezvoltarea infrastructurii de transport terestru aferentă, în contextul optimizării accesului pasagerilor, creşterii numărului de frecvenţe cât şi modernizării facilităţilor aeroportuare", explică Tişe.

Directorul Regionalei CFR, Gheorghe Şurubaru, nu a putut fi contactat până la ora difuzării acestei ştiri.

Comenteaza