Clujul, detronat de Brașov într-un top al celor mai atractive orașe din România pentru a locui / Un raport al Comisiei Europene pune Clujul pe primul loc

Clujul, detronat de Brașov într-un top al celor mai atractive orașe din România pentru a locui / Un raport al Comisiei Europene pune Clujul pe primul loc

Cluj-Napoca se află pe poziția secundă într-un top al celor mai atractive orașe din România pentru locuire, conform Indexului de Atractivitate Urbană realizat de Institutul pentru Oraşe Vizionare (IOV)

 

Braşov este cel mai atractiv oraș din România pentru locuire, conform Indexului de Atractivitate Urbană realizat de Institutul pentru Oraşe Vizionare (IOV). Pe locurile următoare se află Cluj-Napoca şi Oradea.

"Acest rezultat este în acord cu concluziile Indexului de Performanţă Urbană, bazat pe date obiective, lansat de noi în luna iunie, care a evidenţiat că divertismentul are cea mai mare importanţă relativă în performanţa unui oraş. În noul Index de Atractivitate Urbană, bazat pe percepţiile publicului, s-a confirmat aceeaşi tendinţă: opţiunile de petrecere a timpului liber au cea mai mare importanţă relativă în percepţia atractivităţii unui oraş." a declarat Florian Filat, director executiv al Institutului pentru Oraşe Vizionare şi coordonator al Indexului de Atractivitate Urbană şi al Indexului de Performanţă Urbană. Potrivit rezultatelor studiului, Braşov este considerat cel mai atractiv oraş din România pentru locuire, obţinând cele mai bune scoruri la ambele dimensiuni (atractivitate şi performanţă urbană), în timp ce Cluj-Napoca se clasează pe locul doi, urmat de Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Topul primelor zece poziţii al celor mai atractive oraşe pentru locuire din România este completat de Constanţa, Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia şi Piatra Neamţ.

Cluj-Napoca, cel mai atractiv oraș din țară. Un Raport al Comisiei Europene

Totuși, în primăvara acestui an, Cluj-Napoca era singurul oraș din România care se afla în top 10 la nivel european, atunci când vine vorba de standardele de viață, alături de orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Germania, Portugalia și Polonia. Aspectul a reieșit în urma unui studiu realizat anul trecut de Comisia Europeană, publicat pe platforma internațională POLITICO Europe și care a luat în calcul indicatori legați de percepția oamenilor asupra siguranței locurilor de muncă, spațiilor verzi, serviciilor publice, transportului local sau nivelului de cultură. 

Comenteaza