Dar cu WC-ul ce-aţi avut? Ce a rămas în urma Untold

Dar cu WC-ul ce-aţi avut? Ce a rămas în urma Untold
Gazonul de pe Cluj Arena nu va trebui înlocuit, este prima concluzie, după festival.

Clujul a găzduit timp de patru zile Untold Festival, iar majoritatea evenimentelor s-au concentrat pe Cluj Arena şi în Sala Polivalentă. Chiar dacă toată lumea a lăudat modul civilizat în care s-au petrecut lucrurile, au existat şi lucruri mao puţin plăcute.

Pe stadion, la tribuna a doua, au fost rupte mai multe scaune. Un geam a fost spart, chiar la zona sălii de conferinţe de presă. De asemenea, un WC a fost spart. S-a aşteptat cu nerăbdare decoperatrea gazonului, pentru a se vedea cât de mult a fost deteriorat după ce pe el au ţopăit câteva zeci de mii de persoane. „Până luni, circa 70% din teren a fost decopertat şi, din fericire, doar mici porţiuni au fost afectate. Gazonul nu va trebui înlocuit, ci doar trebuie remediate zone mici, în special unde erau poziţionaţi stâlpii de la scene", a spus Radu Raţiu, directorul societăţii Cluj Arena SA.

Cluj Arena a avut parte de un record de asistenţă cu ocazia acestui eveniment. „Capacitatea calculată a stadionului pentru concerte este de 62-63.000 de persoane. Cred că maximum s-a atins la show-ul Armin van Buuren, când au fost în jur de 60.000 de oameni. Per ansamblu, în patru zile, au fost peste 200.000 de persoane pe stadion", a mai afirmat Raţiu.

Sala Polivalentă a scăpat infinit mai uşor. „Nu există nicio distrugere. Am primit sala exact cum am dat-o. Puţin mai murdară, dar luni s-a făcut curăţenie intens", a explicat Ionuţ Rusu, director interimar al societăţii Sala Polivalentă.

În Sala Polivalentă au avut loc show-uri de muzică electronică. Şi aici, numărul spectatorilor a fost uriaş. "Au fost constant 7.000 de oameni în sală. Cum unii au venit şi alţii au plecat, estimez că am avut 20.000 pe noapte", a declarat Rusu.

În parc şi pe lângă stadion, de dimineaţă se făcuse deja curat. Există viaţă şi după Untold.

 

Comenteaza