De Ziua Îndrăgostiţilor, bicicliştii pornesc la marş

De Ziua Îndrăgostiţilor, bicicliştii pornesc la marş
Bicicliştii clujeni se întâlnesc sâmbătă, de Ziua Îndrăgostiţilor, la cea de-a 88-a ediţie a "Marşului bicicliştilor", eveniment organizat lunar de Clubul de Cicloturism Napoca pentru a promova acest mijloc de transport.

Întâlnirea lor va avea loc la ora 14:00 în Piaţa Unirii, iar marşul va dura circa două ore. Participanţii vor străbate zona centrală a Clujului şi cartierele Mărăşti, Mănăştur şi Grigorescu, pe traseul: Piaţa Unirii - Bd. Eroilor- Pţa A. Iancu - Calea Dorobanţilor - str. T. Mihali - str. A. Vlaicu - Bd. 21 Decembrie 1989 - str. Memorandumului - Calea Moţilor - Calea Mănăştur - Calea Floreşti - Nodul N - Bd. 1 Decembrie 1918 - str. Mamaia - str. Gen. Dragalina - str. R. Ferdinand - Pţa Unirii.

Pe lângă rolul de a promova mersul cu bicicleta ca o alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală, marşul este totodată şi un prilej de contact, cunoaştere şi pedalare împreună a bicicliştilor clujeni, o ocazie de împărtăşire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienţă pe tema magazinelor şi service-urilor de biciclete şi alte teme de interes.

"Momentul este legat şi de elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, care pare să nu fie cu adevărat dorit de primărie, deşi e obligatoriu prin lege şi finanţat din fonduri externe nerambursabile şi esenţial pentru o direcţie coerentă şi durabilă de evoluţie a politicilor de mobilitate urbană, şi nu haotică şi proautomobilistică, aşa cum a fost până acum.

O altă temă vizată de marş este amânarea implementării mult-promisului şi nerealizatului nou lot de piste de biciclete incluse în programul de bike-sharing, care se pare că din nou nu vor fi conforme standardelor şi bunelor practici", a afirmat directorul clubului, Radu Mititean.

Seria Marşului Bicicliştilor a început în 2007 şi are loc lunar.

Comenteaza