Foto Doar la Cluj-Napoca: apartament la etajul - 2, fără geamuri, dar cu centrală pe gaz

Doar la Cluj-Napoca: apartament la etajul - 2, fără geamuri, dar cu centrală pe gaz

Pe strada Porțelanului din Cluj-Napoca au fost scoase la vânzare două spații, între care și un ”apartament”, amenajate în parcările de la nivelul -2. Nu are geamuri, dar are centrală pe gaz. Apartamentul este în proprietatea NIMARIS IMPORT EXPORT SRL din Cluj-Napoca, care are ca domeniu de activitate - lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. 

"În imobilul în care locuiesc, Cluj Napoca, Strada Porțelanului, Numărul 3, sunt amenajate 2 nivele pentru parcare, -1, respectiv -2. În CF acestea fixurează ca și boxe/parcări. În urma cu 2-3 ani, o singură persoană a cumpărat integral nivelul -2 și au început tot felul de activități (comerciale) în acest spațiu.

Zilele acestea, proprietarul a dat prin anunț prin agenție imobiliară că vinde 2 spații: suma de 30.000 de euro este pentru boxele în care își desfășoară activitate un “showroom” de anvelope, și 47.000 de euro “apartamenul” în care deja locuiește cineva.

La etajul -2, ventilația este facută doar prin casa scării sau prin parcare. Mai mult, acesta a închis cu un grilaj metalic accesul la etajul -2, pe motiv că intră oamenii străzii și își fac nevoile.

Ambele spații sunt “racordate” la toate utilitățile: apă, canalizare, gaz și electricitate. Mentionez că în bloc, în săptămâna aceasta au fost sesizări pentru scrugeri de gaze. În urma sesizării către administrație, am primit un telefon de la domnul proprietar să îmi spună ca el are doar boxe și că totul este construit cu firmă autorizată și că este normal ca în garaje să existe gaz pentru încălzire, iar instalația de racordare la apa menajeră este autorizată. Acesta susține că administrația blocului știe de situație și că a aprobat aceste lucrări. Dacă centrala termică are ieșirea sub scările de la intrarea in imobil, înseamnă că acestea trec prin spațiul tehnic de la -1, care este proprietatea administrației.

Cu toate că am cerut explicații de la președintele de bloc (proaspăt ales) și de la administrator, iar aceștia nu au răspuns, am făcut sesizările necesare la organele aferente", a declarat un vecin din blocul în cauză. 

În anunțul de vânzare și specifică: "Apartamentul se vinde doar cash fiind spațiu tehnic!"

Poliția Locală a fost în control la blocul respectiv, însă arată că faptele s-au prescris, iar proprietarul nu poate fi amendat:

"Imobilul de la subsol aparține SC NIMARIS IMPORT EXPORT SRL, iar prin administrator declară pe proprie răspundere că lucrările de amenajare a boxelor de la subsol au fost executate în anul 2018, imediat după achiziția spațiilor. De asemenea, canalizarea este realizată prin pompare la nivelul străzii Porțelanului. Amenajarea boxelor s-a realizat prin lucrări de compartimentare a trei boxe. Boxele sunt dispuse după cum urmează: la nivelul -2, două cu suprafața de 30 mp respectiv 47 mp, și una cu suprafața de 47 mp dispusă la nivelul -1.

„Mentionăm că în conformitate cu art. 31 din Legea nr. 50/1991- rep. «dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prev. de art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei»'' - se arată în răspunsul Primăriei. Instalația de canalizare a fost executată odată cu edificarea blocului, apa pluvială și menajeră se evacuează printr-un sistem de pompare în canalizarea stradală, mai spun reprezentanții Primăriei.

„De altfel, de la data executării lucrărilor a intervenit inclusiv termenul de prescripție al faptei. În acest caz DGPL prin serviciile de specialitate nu poate interveni privind aplicarea de sancțiuni. La data controlului grilajul de la etajul 1 era demontat”. 

 

Comenteaza