Experiență de coșmar pe trenul Oradea - Cluj: „Saună sau concurs de tricouri ude” / Câte ore a avut întârziere

Experiență de coșmar pe trenul Oradea - Cluj: „Saună sau concurs de tricouri ude” / Câte ore a avut întârziere

O clujeancă a povestit experiența groaznică pe care a avut-o pe căile ferate din România. A venit de la Oradea la Cluj, o călătorie care trebuia să dureze 2 ore și jumătate, dar a ajuns la destinație cu 4 ore întârziere, în plină zi caniculară.

Corina Brândușan susține că locomotivă s-a defectat, chiar de două ori, iar zeci de oameni au pierdut avionul de la Cluj sau unii nu mai rezistau pur și simplu la căldura sufocantă.

6 ore și jumătate pentru 152 km parcurși. În loc de 2,5h, cât era timpul anunțat când am cumpărat biletele de tren. Totul pentru a parcurge azi (duminică  - n.red.) distanța uriașă dintre Oradea și Cluj.

«Doar» 4 ore de întârziere, timp în care am stat în tren, în 90% din timp fără informații legate de cât mai durează, fără alternative reale și fără aer condiționat, într-un tren care se cocea la propriu.

Saună sau concurs de tricouri ude. Sau maraton de răbdare. Orice ar fi fost, am ajuns la linia de finish cu bine, toți 3, am cântat și am dansat, am înveselit alți pasageri, am alimentat vecinii cu apă și am rămas calmi spunându-ne «Bine că e duminică și nu avem nimic planificat azi».

E tare greu să nu mă revolt și să nu-mi pun o tonă de întrebări care încep cu «De ce»? «Cum e posibil?» și «Când se va schimba ceva la CFR Călători?»

Timp estimat: 2,5h. Număr kilometri: 152. Timp real: 6,5 ore. Pentru că vreo 4 ore am stat și am așteptat o altă locomotivă pentru că a noastră s-a stricat. De două ori. Zeci de oameni care au pierdut avionul, alții care nu mai rezistau de cald. O defecțiune poate oricând să apară, dar atât de multă lipsă de soluții, lipsă de reacție și de informații, plus delăsare chiar de mult nu am mai văzut. Perfect combo.

«Circulați cu mijloacele de transport în comun. Folosiți trenul pentru că e cel mai rapid, ecologic și sigur mijloc. Lăsați mașinile acasă. Pentru că atunci când le veți lăsa, veți fi pe deplin recompensați.»

Acum suntem toți 3 cu dușul făcut, cu hainele puse la spălat și hrăniți, la Cluj. Dar, Doamne, luung e drumu' Clujului! Chiar și când ești aproape... Alții nu au fost la fel de norocoși, pentru că mulți pasageri merg până la Brașov. E și cazul celor două doamne pensionare din vagonul nostru. La noapte sau dimineață poate ajung și dânsele acasă, că doar au fost la Felix la băi, acum rezistă la orice”, a transmis Corina Brândușan pe pagina sa de Facebook.

Amintim, linia de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor va fi electrificată şi reabilitată printr-un contract de finanţare în valoare de 9,36 miliarde de lei.

loading...
Comenteaza