Festival al multiculturalismului la Cluj, cu demonstraţii din China, Maroc, Ucraina, Moldova şi alte 12 ţări

Festival al multiculturalismului la Cluj, cu demonstraţii din China, Maroc, Ucraina, Moldova şi alte 12 ţări
Un număr de 16 comunităţi participă la Festivalul Artelor și Multiculturalismului (FAM) de la Cluj, care are loc în 15 şi 16 octombrie.

Festivalul are loc în Piaţa Unirii şi include expoziții de costume tradiționale egiptene și scrieri ale numelor în limba arabă pe papirus, haine și costume tradiționale palestiniene şi moldovenești sau instrumente muzicale poloneze, meşteşuguri ucrainene și la meșteșuguri ori cărți și haine tradiționale din Maroc. "Comunitatea din China va prezenta tehnici de servire a ceaiului și expoziții de cărți chinezești, caligrafie și tehnici de tăiere a hârtiei. Nu vor lipsi nici zodiacul chinezesc sau artele marțiale. Mai mult, meșteșugarii maghiari vor fi prezenți printre invitați cu ale lor costume și meșteșuguri populare. Standul Japoniei va organiza un atelier de origami și costume tradiționale japoneze", spun organizatorii, Institutul Român pentru Pace (PATRIR) Cluj-Napoca.

Toate cele 16 standuri ale comunităților invitate în cadrul FAM Cluj-Napoca vor fi accesibile publicului în 15 și 16 octombrie, între orele 13 și 18, în Piaţa Unirii.

 

Comenteaza