Gelu Duminică, despre huiduielile de la concertul Coldplay: "O flegmă intelectuală, o flegmă a bogaților către săraci"

Gelu Duminică, despre huiduielile de la concertul Coldplay: "O flegmă intelectuală, o flegmă a bogaților către săraci"
| Foto: Facebook

Sociologul Gelu Duminică a afirmat, joi, că huiduielile de la concertul Coldplay la interpretarea lui Babasha au reprezentat mai degrabă „o flegmă intelectuală” din partea spectatorilor, decât un act de rasism.

Sociologul de etnie romă, Gelu Duminică, a spus la Digi24 că reacția celor din public la momentul Babasha din concertul Coldplay „arată ceva despre societatea românească și cum se poziționează clasa educată și cu bani mulți față de alte tipuri și alte categorii sociale”.

„Ceea ce am văzut acolo nu știu dacă e neapărat rasism, poate un rasism din inconștiență, dar nicidecum un rasism asumat, ci mai degrabă eu aș numi-o o flegmă intelectuală, așa, o flegmă a bogaților către săraci - eu mai degrabă așa aș numi-o. Biletul a costat destul de mult, a fost o selecție naturală acolo și atunci oamenii ăia au simțit nevoia să huiduie.

(...) De ce am zis flegmă intelectuală? Pentru că dacă era o melodie de folclor, lumea nu reacționa huiduind, vă garantez. Vă garantez că dacă era cântat orice alt gen muzical, nu era huiduială. Maneaua, în schimb, este percepută ca fiind o muzică de clasă inferioară care este mai degrabă consumată de plebe, iar noi, ăștia, Coldplay, nu mâncăm șaorma cu de toate, noi bem șampanie și mâncăm icre negre”, a declarat sociologul Gelu Duminică, la Digi24.

Comenteaza