Medicii nutriţionişti spun că un post drastic atrage probleme de sănătate VIDEO

Medicii nutriţionişti spun că un post  drastic atrage probleme de sănătate VIDEO
Atenţie mare la alimentaţie în perioada postului Sfintei Marii! Asta ne sfătuiesc nutriţioniştii care spun că o alimentaţie dezechilibrată poate atrage după sine probleme metabolice şi chiar kilograme în plus. În următoarele două săptămâni, creştinii ortodocsi dar şi cei greco catolici ţin postul dinaintea marii sarbatori a Adormirii Maicii Domnului.

Medicii nutriţionişti spun că un post alimentar necontrolot poate atrage după sine probleme grave de sănătate. Ei afirmă că pentru cei care suferă de diabet, boli de inimă sau afecţiuni endocrinologice, postul alimentar este containdicat , deoarece poate agrava boala deja existentă.

"Riscul foarte mare este ca după o perioadă de post să ne îngrăşăm şi să reţinem foarte greu să dfăm kilogramele în plus jos, de asemenea pot să apară probleme hormonale şi metabolice dacă este o perioadă mai îndelungată. 01.53 plus 02.15 trebuie să consumăm leguminoase, respectiv mazăre, fasole uscată, linte, năut, seminţe.", a spus Cristina Niţă, nutriţionist.

Oamenii spun că postesc pentru a se curăţă de păcate şi nu consideră că este un sacrificiu prea mare să renunţe la anumite alimente.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe declară că postul înseamnă în primul rând o atitudine sufletească .

"Eliminăm produsele de origine animală şi ne axăm pe cele vegetale, ceea ce este o componentă a postului, poate nu cea mai importantă dar face parte di ea. Dincolo de asta postul trebuie să fie o atitudine a sufletului, o anumită diponibilitate pentru a acumula mai mult hrană sufletească, a te ruga mai mult şi în primul rând o atitudine a inimii, să ai o inimă senină.", a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Ortodoxe Cluj, Bogdan Ivanov.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc ca în aceste două săptămâni de post să consumăm minim 2 litri şi jumătate de apă plată dar şi carbogazoasă deoarece apa aduce un plus de minerale necesare organismului uman.

 

Comenteaza