Nou scandal la un bar de pe strada Bucureşti; un tânăr a fost lovit cu o crosă de golf

Nou scandal la un bar de pe strada Bucureşti; un tânăr a fost lovit cu o crosă de golf
Un scandal a izbucnit azi-noapte într-un local de pe strada Bucureşti, un bărbat lovind cu crosa de golf o altă persoană. Poliţiştii au identificat agresorul, cercetările fiind în desfăşurare. Incidentul a avut loc în acelaşi local unde recent a avut loc un scandal amplu, două persoane cauzând panică, cu un cuţit şi o sabie.

"În 08.12.2013, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate, au identificat un tânăr de 32 ani, din Cluj-Napoca, care în 08 decembrie a.c. s-a deplasat la un local de pe strada Bucureşti, unde a agresat o persoană.
În fapt, la 08.12.2013, în jurul orelor 03.00, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj s-a primit o sesizare telefonică cu privire la faptul că la un bar situat pe str. Bucuresti este scandal, fiind implicate mai multe persoane. La faţa locului au fost dirijate două patrule de siguranţă publică, poliţiştii identificând în local mai multe persoane, precum si angajati de la o firmă de pază.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orelor 03.00, în bar au intrat trei persoane, iar una dintre acestea a scos o crosă de golf cu care l-a lovit pe un client al localului, între aceştia intervenind alte persoane din bar care i-au despărţit.  Poliţiştii au identificat cele trei persoane, stabilind că aceştia au venit la solicitarea unui angajat al barului, cu intenţia de a dicuta cu trei clienţi, în vederea aplanării unei stări conflictuale, dar P.R., de 32 ani, a luat crosa de golf şi l-a lovit în zona capului pe C.G.A. de 30 ani", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Conform poliţiştilor victima a fost transportată la UPU 1 pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar medicul legist de serviciu a stabilit că părţii vătămate i-ar fi fost pusă viaţa în pericol.

"Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sub supravegherea procurorilor din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, iar în funcţie de concluziile raportului de expertiză medico-legală şi de probele administrate în cauză se va stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei", se mai arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Reprezentanţii Poliţiei clujene au mai precizat că "având în vedere actele de tulburare a ordinii şi liniştii publice înregistrate în zona barului, au fost formulate două solicitări scrise pentru suspendarea activităţii acestuia". "În 25 noiembrie a.c. Primăria municipiului Cluj-Napoca a emis dispoziţie de suspendare a activităţii barului, în prezent decizia fiind contestată în instanţă".

Primăria a emis dispoziţia de suspendare a activităţii localului, atacată ulterior în instanţă, după un amplu scandal care a avut loc în faţa barului şi după o solicitare în acest sens a Poliţiei. Asta în contextul în care anterior Poliţia a mai făcut o sesizare în urma altui incident. 

Amintim, presa locală a relatat recent, în urma informaţiilor IPJ Cluj, cu privire la un scandal amplu ce a avut loc în faţa unui local de pe strada Bucureşti din cartierul Mărăşti. Doi fraţi înarmaţi cu un cuţit şi o sabie au provocat scandal în faţa clubului şi s-au luat la bătaie cu agenţii de pază, fiind puşi pe fugă de scandalagii. Bătaia a fost surprinsă de camere de supraveghere din faţa clubului. Pe imagini se vede cum un bărbat se dă jos dintr-un taximetru înarmat cu o sabie şi un cuţit. Agenţii de pază au reuşit să-l pună la pământ, însă atacatorul s-a ridicat şi i-a atacat împreună cu fratele său. Potrivit anchetatorilor, conflictul a pornit de la o dispută anterioră din interiorul clubului.

Unul dintre atacatori a avut o dispută verbală în interiorul clubului, cu un client. Agenţii de pază l-au scos afară. Acesta a mers acasă şi s-a întors cu o sabie şi un cuţit. Împreună cu fratele său i-au pus pe fugă pe agenţii de pază în plină stradă; trei dintre aceştia au fost răniţi.

Patronii clubului nu au dorit să vorbească despre conflict. "Vă rog opriţi camera şi nu mă filmaţi! Nu avem nimic de comentat", au spus aceştia.

Cei doi tineri care au provocat scandalul de acum două săptămâni au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind suspectaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire şi alte violenţe, distrugere şi portul fără drept al cuţitului

Ulterior incidentului din 24 noiembrie poliţiştii au organizat acţiuni de prevenire şi combatere a incidentelor în zonă, pe 6 decembrie fiind organizată o acţiune în interiorul localului, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Poliţiştii clujeni îi îndeamnă însă pe oameni să sesizeze Poliţia încă de la primele semne ale unui posibil scandal, însemnând ceartă verbală, pentru ca intervenţia forţelor de ordine să fie cât mai promptă.

 

Etichete
Comenteaza