Peste 180.000 de echipamente de strictă necesitate donate pentru spitalele din Cluj

Peste 180.000 de echipamente de strictă necesitate donate pentru spitalele din Cluj
| Foto: Facebook/Va ajutam din Cluj

Beard Brothers, Vă ajutăm din Cluj și CERT Transilvania au pus la dispoziția a 49 de spitale și instituții din prima linie din Cluj echipamente necesare pentru a avea grijă de toți cei din comunitate.

Astfel, de la începutul crizei sanitare, Beard Brothers, Vă ajutăm din Cluj și CERT Transilvania au făcut deja donații substanțiale unităților medicale din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii, Dej, Gherla și Huedin, dar și instituțiilor non-medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție, Detașamentul de Pompieri, Inspectoratul de Jandarmi și Direcția de Sănătate Publică.

”Pentru a se putea concentra pe salvarea și protejarea cât mai multor vieți, cei din prima linie nu ar trebui să se îngrijoreze din cauza lipsei de echipamente de protecție, spun inițiatorii campaniei. 

Printre echipamentele donate se numără: mănuși de unică folosință - 110.800 bucăți, măști chirurgicale - 35.600 bucăți, măști FFP2 cu supapă - 13.060 bucăți, viziere - 8.342 bucăți, ochelari protecție - 1.614 bucăți, dezinfectant mâini - 1.745 litri, halate de unică folosință - 10.000 bucăți și combinezoane - 50 bucăți.

Beard Brothers, Vă ajutăm din Cluj și CERT Transilvania vor continua eforturile în acest sens, vor strânge fonduri și vor căuta furnizori astfel încât să poată susțină echipele din prima linie și în perioada următoare. 

Comenteaza