Primarul clujean Sorin Apostu merge în arest. Verdictul s-a dat după miezul nopții VIDEO

Primarul clujean Sorin Apostu merge în arest. Verdictul s-a dat după miezul nopții VIDEO
Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost trimis în arest pentru 29 de zile.

Curtea de Apel Cluj a decis în această noapte, la 00:35, să îl trimită în arest pentru 29 de zile pe primarul Sorin Apostu.

Acesta este acuzat de mai multe fapte de corupție. Potrivit DNA, Apostu ar fi primit, în 2009-2011, 94.000 de euro pentru a înlesni unor firme obținerea unor contracte cu municipalitatea pentru salubrizare şi pentru asigurarea parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale. Surse judiciare citate de Mediafax susțin că primarul ar fi primit, pe lângă bani, excursii în străinătate, cazări la hoteluri de cinci stele și chiar haine pentru partenera sa de viață.

În dosar este învinuită și Monica Apostu. De asemenea, oamenii de afaceri Simion Mureşan, Mustafa Bekar şi Călin Stoia au fost puşi sub învinuire pentru dare de mită, firmele acestora având contracte cu Primăria Cluj-Napoca.

Decizia intanței a fost atacată cu recurs. Până la termenul stabilit pentru recurs, Sorin Apostu se întoarce în arestul Poliției Județene, acolo unde și-a petrecut și noaptea de miercuri spre joi.

Judecătorul care a analizat cererea de arestare pentru 29 de zile formulată de procurori este Ioana Morar. Interesant este că Ioana Morar este doctorand al avocatului lui Apostu, Gheorghiță Mateuț. Prima judecătoare desemnată să judece propunerea de arestare, Claudia Rodina, s-a abținut și a trebuit să fie înlocuită. "Sunt curios cum va motiva judecătoarea decizia luată", a spus Mateuț, după aflarea verdictului.

Vezi în materialul video ce a declarat Gheorghiță Mateuț azi noapte.

Scandalul Apostu a început miercuri dimineața, când procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pornit un control în biroul primarului, iar procurorii DNA au descins acasă la acesta. La prânz, DNA a verificat și biroul soției lui Apostu, Monica, de profesie avocat. Din toate cele trei locații, procurorii au plecat cu un număr considerabil de acte. Apostu a fost mai întâi reținut 24 de ore, iar în noaptea de joi spre vineri pe numele său a fost emis și un mandat de arestare.

ziuadecj.ro a transmis LIVE TEXT tot ce s-a petrecut joi seara la Curtea de Apel. Vezi cum s-au desfășurat evenimentele, minut cu minut. 

Cariera politică și profesională a lui Apostu, în pericol

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat că, dacă primarul Sorin Apostu va fi arestat pentru 29 de zile, partidul nu trebuie să piardă niciun moment şi să ia decizia de excludere a acestuia din rândurile sale.

De asemenea, USAMV, unde Apostu este profesor, a emis un comunicat în care afirmă că, dacă primarul va fi arestat, Comisia de Etică va analiza situaţia şi va înainta concluziile forului suprem de decizie, Senatul universităţii.

 

ALIN GOLBAN, Curtea de Apel Cluj 

Comenteaza