Protest în fața Ministerului Justiției. Angajații de la Registrul Comerțului cer salarii mai mari

Protest în fața Ministerului Justiției. Angajații de la Registrul Comerțului cer salarii mai mari
| Foto: Facebook - Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului

Angajați ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) au protestat în fața Ministerului Justiției din cauza salariilor mici.

Aproximativ 200 de angajaţi ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului protestează, vineri, în faţa Ministerului Justiţiei, solicitând o majorare cu 15% a salariilor de bază şi acordarea sporului de risc şi solicitare neuropsihică.

Aceştia folosesc vuvuzele şi afişează pancarte pe care scrie: „Mereu sacrificaţi, niciodată respectaţi!", „Ultimii din Justiţie! Salarii decente în ONRC! Stop discriminării!".

Posibilă grevă generală la Registrul Comerțulu

„Luptăm împotriva discriminării şi a inechităţilor salariale. Până în momentul de faţă nu a existat nicio promisiune din partea factorilor decizionali. Sperăm să avem astăzi o discuţie cu ministrul Justiţiei, sperăm să ne primească. Dacă nu vor fi soluţionate revendicările, vom recurge la greva generală", a declarat pentru Agerpres preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), Ionela - Monica Pietriş.

Ea a menţionat că, în cazul în care se va ajunge la greva generală, va fi afectat mediul de afaceri, dar şi Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

„Dacă ONRC nu va lucra, mediul de afaceri va fi afectat, deoarece este vorba de licitaţii, bănci, notariat, înregistrări. Am preluat sarcinile judecătorului delegat, iar registratorii soluţionează dosarele la Registrul Comerţului. Practic, munca de la Tribunal s-a mutat în Registru. Va fi afectat inclusiv Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene pentru că este vorba de fondurile europene în desfăşurare", a mai spus liderul sindical.

Sindicat: ONRC, instituția cu cele mai mici salarii din justiție

Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, având în vedere faptul că ONRC este instituţia cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie.

„Totodată, revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională Justiţie", susţin sindicaliştii.

Conform calendarului de proteste, în 26 aprilie, începând cu ora 11.00, are loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

Angajaţii ONRC au fost în grevă japoneză în perioada 18-22 aprilie, iar în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13.30, au avut loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor ONRC.

Comenteaza