Recensământul populaţiei, discutat la Realitatea TV Cluj

Recensământul populaţiei, discutat la Realitatea TV Cluj
Directorul Institutului Regional de Statistică (IRS), Codrea Pop (foto), a fost prezent ieri la emisiunea “Clujul în Realitate” de la Realitatea TV Cluj, unde a discutat cu Raul Chiş pe tema recensământului populaţiei, al 14-lea din România şi primul după aderarea la UE.

Pop a precizat că fiecare recenzor va trebui să intervieveze persoane care locuiesc în 100 de locuinţe. "Recenzorul o să caute de atâtea ori omul acasă până o să îl găsească. Cetăţeanul poate să îşi lase datele de contact pe cutia poştală. Interviul durează 30-40 de minute", a explicat Codrea Pop, care spune că amenda pentru cei care refuză să răspundă sau o fac tendenţios se ridică la 4.500 de lei.

El susţine că studenţii ar trebui consideraţi ca făcând parte din populaţia stabilă a Clujului. "Studenţii trebuie să intre în populaţia stabilă a Clujului. Ei pot să aibă domiciliul oriunde în ţara românească, dar dacă locuiesc mai mult de 12 luni în Cluj fac parte din populaţia stabilă a oraşului. Ne aşteptăm să fim mai puţini oameni în România pentru că sunt plecaţi mulţi în Spania", a adăugat Codrea Pop.

 

 

Comenteaza