Studenţii medicinişti din Cluj protestează împotriva situaţiei din UMF Târgu Mureş GALERIE FOTO / VIDEO

Studenţii medicinişti din Cluj protestează împotriva situaţiei din UMF Târgu Mureş GALERIE FOTO / VIDEO
Aproape 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj au protestat astăzi împotriva situaţiei de la UMF Târgu Mureş, unde UDMR cere linie de predare în limba maghiară.

Studenţii s-au prezentat la cursuri purtând banderole albe pe braţ, oferite de membrii Organizaţiei Studenţilor Farmacişti din Cluj.

Şi studenţii din UBB au declarat că susţin mişcarea, chiar dacă fac parte dintr-o universitate cu 3 linii de studiu.  Studenţii de la Farmacie au purtat banderole albe pentru a-şi arăta în mod paşnic susţinerea faţă de colegii lor din Târgu Mureş.


"Am trimis mesaje pe grupuri încă de o săptămână. Studenţii ştiu care este problema şi susţin cauza celor din Târgu Mureş. Totodată, pot să afirm că şi cadrele didactice de la noi sunt total de acord şi ne susţin şi pe noi în acţiunea noastră. Noi am trimis oricum şi scrisori de susţinere atât către organizaţie, cât şi către minister", spune preşedintele OSF Cluj, Sânziana Mardale.

Tinerii clujeni spun că s-au implicat din sentimentul de colegialitate. Totodată, ei se tem de crearea unui precedent. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Studenţii de la Universitatea Babeş-Bolyai s-au declarat şi ei solidari cu colegii de la UMF Târgu Mureş.

"Faptul că politicul se implică în luarea deciziilor creează un precedent. Noi ca studenţi ai UBB înţelegem principiul multiculturalităţii, îl încurajăm, dar considerăm că decizia ar trebui luată strict de membrii comunităţii academice în consens prin deliberare", spune preşedintele OSUBB, Andreea Petruţ.

Mişcări similare au fost organizate în cursul zilei de azi şi în alte universităţi din ţară.

 

Vezi aici detalii despre cererile UDMR privind situaţia de la UMF Târgu Mureş

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza