Sute de persoane și mașini căutate în toată Europa, găsite în România în câteva zile

Sute de persoane și mașini căutate în toată Europa, găsite în România în câteva zile
| Foto: Arhiva

Alături de partenerii din străinătate, polițiștii români au depistat sute de persoane, dar și autoturisme căutate în spațiul european.

"În perioada 6-12 ianuarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 689 de persoane, 46 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 471 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 115 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 212 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente şi au fost găsite 41 de autovehicule şi 3 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 218 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule şi 21 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale", se arată în comunicatul Poliției Române.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza