Atac armat într-o biserică italiană din Istanbul. Un om a murit. Erdogan: S-au luat toate măsurile pentru a-i găsi pe atacatori cât mai repede

Atac armat într-o biserică italiană din Istanbul. Un om a murit. Erdogan: S-au luat toate măsurile pentru a-i găsi pe atacatori cât mai repede
| Foto: photo_ba - Depositphotos.com

După ce un om a decedat în urma unui atac cu arma la o biserică italiană din Istanbul, președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a transmis că au fost luate toate „măsurile necesare” pentru a-i găsi pe atacatori „cât mai repede".

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a transmis condoleanţe duminică, după atacul comis într-o biserică catolică italiană din Istanbul în timpul slujbei, şi a dat asigurări că au fost luate toate „măsurile necesare" pentru a-i găsi pe atacatori, transmite AFP, citat de agerpres.

Erdogan, care a vorbit la telefon cu preotul bisericii şi oficialităţi locale, a insistat că se face totul pentru a-i găsi pe atacatori "cât mai repede", potrivit preşedinţiei.

Cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autorităţile turce, transmit EFE şi AFP.

Doi atacatori mascaţi au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, făcând un mort, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

„Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. „A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş", a adăugat Yerlikaya.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit.

Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.

Comenteaza