Georgiana Lobonț, fermecată de un castel din Cluj. "Eu așa frumusețe nu am mai văzut. Este o bijuterie arhitecturală"

Georgiana Lobonț, fermecată de un castel din Cluj. "Eu așa frumusețe nu am mai văzut. Este o bijuterie arhitecturală"
| Foto: Facebook / Georgiana Lobonț

Georgiana Lobonț, cunoscuta cântăreață, a fost profund impresionată de un castel din județul Cluj, unde a filmat pentru o nouă melodie.

Georgiana Lobonț a împărtășit pe Facebook entuziasmul său pentru Castelul Banffy din Răscruci, județul Cluj. Ea a filmat o nouă melodie la castel și a descris locul drept o "bijuterie arhitecturală de o valoare uriașă". Castelul, locuit anterior de baronul Adam Bánffy, este apreciat pentru elementele sale artistice, inclusiv sculpturile din lemn masiv și designul impresionant al interiorului.

"M-am simțit atât de bine...mi-am bucurat ochii văzând această bijuterie arhitecturală de o valoare uriașă", a scris pe Facebook, artista Georgiana Lobonț

Georgiana a menționat că dorința de a vizita castelul a avut-o încă din copilărie și abia acum, la 30 de ani, a reușit să își îndeplinească visul de a explora această clădire istorică. Ea a lăudat eforturile pentru restaurarea și modernizarea castelului.

"Am trecut de multe ori pe lângă castel și de când eram mică îmi doream să ajung să pot intra măcar în curte și să-l admir de afară. Apoi am crescut iar dorința mea s-a transmis și copiiilor mei…abia acum la 30 de ani am reușit să-mi îndemplinesc și acest vis de a vizita superbul Castel Banffy din Răscruci, com. Bonțida, jud.Cluj. Cel mai tare mă bucur că este la noi în țară această bijuterie, la noi în TRANSILVANIA și pe această cale vreau să îi felicit din tot sufletul pe ardelenii mei care au reușit să restaureze și să modernizeze un astfel de monument istoric unic", a fost mesajul Georgianei Lobonț.

Castelul Banffy, construit în 1859, a fost naționalizat în 1948 și a funcționat ca școală specială până în anul 2000. În urma unei investiții de 11,5 milioane de euro, castelul a fost recent restaurat și redat circuitului turistic în noiembrie 2023. Acum, castelul poate fi închiriat pentru diverse evenimente și poate găzdui până la 150 de persoane în interior.

Comenteaza