Haos la TAROM în plin sezon turistic / Zboruri anulate de piloți / Delegație guvernamentală la summitul NATO trimisă cu avion militar

Haos la TAROM în plin sezon turistic / Zboruri anulate de piloți / Delegație guvernamentală la summitul NATO trimisă cu avion militar
| Foto: https://www.news.ro/

Pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni mai multe curse au fost anulate după ce mai mulți piloți nu au mai venit la muncă subit. Aceştia ar fi invocat probleme de sănătate, a informat digi24.ro

Mai multe zboruri ale companiei de stat TAROM, aflată pe pierderi de 16 ani consecutivi, au fost anulate luni după ce piloții au anunțat că ar fi bolnavi. 10 zboruri au fost anulate subit, iar vacanţele a site de români au fost date peste cap, iar sute de călători au dormit pe jos în aeroport, a informat digi24.ro. În realitate numărul curselor ar fi dublu deoarece este vorba despre curse tur-retur. 

Compania TAROM a anunţat luni anularea a 10 curse ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, după ce iniţial anunţase că trei curse sunt anulate, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, însă multe alte curse către destinaţii interne sau către destinaţii din Europa figurau ca anulate. 

Printre zborurile anulate se numără și cursa spre Paris în care urma să se afle o delegație guvernamentală ce urma să plece apoi spre Washington, spre summitul NATO. Membrii guvernului au plecat în cele din urmă cu o aeronavă militară spre Paris.

Luni dimineață, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat un ultimatum conducerii companiei. „Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală! Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM.

Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

În luna mai, pentru a salva compania de stat deja celebră pentru ineficiență și nepotism, guvernul a aprobat un ajutor de stat pentru TAROM de aproape 100 de milioane de Euro, aminteşte g4media.ro, într-un articol în care prezintă situaţia de luni, 8 iulie, din aeroportul Henri Coandă. 

Mai exact, Comisia Europeană a aprobat, pe 29 aprilie, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane euro (473,69 milioane lei), în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, a informat un comunicat al Executivului comunitar.

Comenteaza