Alimentul-medicament care alungă oboseala, stresul şi luptă cu îmbătrânirea. Ajută bolnavii din toată lumea de 2.000 de ani

Alimentul-medicament care alungă oboseala, stresul şi luptă cu îmbătrânirea. Ajută bolnavii din toată lumea de 2.000 de ani

Grație conținutului bogat de vitamine, săruri minerale și probiotice, leguma este considerată un adevărat aliment-medicament.

O garnitură și un condiment popular în multe culturi, varza murată a dovedit de-a lungul timpului că aduce beneficii uimitoare pentru organism. Se crede varza murată a fost consumată prima dată în China, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, iar de atunci a cucerit întreaga lume, fiind considerată un adevărat depozit de vitamine, minerale și probiotice, un aliment la îndemâna oricui, o mică farmacie în farfurie pentru o serie de afecțiuni.

Iată de ce:

Conține probiotice - varza murată la fel ca toate alimentele fermentate, este o sursă extraordinară de probiotice. În aproximativ 150 de grame de varză murată se găsesc peste 10 miliarde de bacterii benefice, având un rol foarte important pentru menţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea eficientă a toxinelor din organism.

Are proprietăți antiinflamatoare - varza era considerată încă din Roma antică un remediu universal. Veritabil vraci al naturii, varza conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale.

Stimulează imunitatea - consumul de varză stimulează imunitatea. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, explică medicul, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.

Previne apariția bolilor cardiovasculare și a aterosclerozei - anumiți compuți scad concentrația colesterolului rău, împiedicând formarea plăcilor ateromice.

Ajută la reducerea stresului și la menținerea sănătății creierului - varza murată poate menține sănătatea creierului prin creșterea absorbției mineralelor care reglează starea de spirit, inclusiv a magneziului și a zincului. Atenție! Compușii din varză murată pot interacționa cu inhibitorii de monoaminooxidază (IMAO), un tip de medicamente prescrise pentru tratarea depresiei, a tulburărilor de anxietate și a bolii Parkinson.

Poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer - varza murată conține antioxidanți și alți compuși vegetali benefici care pot ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer. Cercetătorii cred că acești compuși pot ajuta la reducerea deteriorării ADN-ului, la prevenirea mutațiilor celulare și la blocarea creșterii excesive a celulelor. 

 

 

Comenteaza