DIETA mediteraneană include o plimbare de 2 minute, imediat după masă. Face minuni pentru sănătate

DIETA mediteraneană include o plimbare de 2 minute, imediat după masă. Face minuni pentru sănătate

Potrivit unui studiu recent publicat în revista Sports Medicine și citat de CNN, o plimbare scurtă, de 2 minute după masă poate face adevărate miracole pentru sănătate. 

Oamenii din zona mediteraneană au o rutină veche de secole: după ce mănâncă, se ridică de la masă și merg în piața centrală a orașului sau la capătul străzii pentru a sta la povești cu vecinii.

Mersul pe jos face parte din stilul de viață al oamenilor care trăiesc în această zonă a lumii și este parte componentă a dietei mediteraneene extrem de sănătoase.

Mersul ar putea fi unul din motivele pentru care dieta mediteraneană reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, boli de inimă, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer, întărește oasele, stimulează sănătatea creierului, prevenind demența și depresia și ajută la slăbitul sănătos, așa cum arată nenumărate studii.

„Reprizele intermitente de mers și stat în picioare pe tot parcursul zilei și după mese au redus glucoza în medie cu 9,51%, în comparație cu repaosul după masă.

Iar mersul intermitent cu intensitate mai ridicată pe tot parcursul zilei a înregistrat o reducere mai mare a glucozei, de 17,01%, în comparație cu repaosul”, a declarat pentru CNN, coautorul studiului Aidan Buffey, doctorand la departamentul de educație fizică și științe ale sportului de la Universitatea din Limerick din Irlanda. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza