Mănâncă zilnic aceste alimente și vei avea o surpriză când te vei urca pe cântar

Mănâncă zilnic aceste alimente și vei avea o surpriză când te vei urca pe cântar
| Foto: Unica.md

Toți ne dorim să mâncăm pe săturate, dar fără ca acest lucru să se reflecte în greutatea și forma noastră fizică. Există alimente pe care le putem consuma la discreție, fără riscuri pentru siluetă.

Primele pe listă sunt legumele verzi. Au puține calorii, conțin multe fibre și o cantitate mare de apă. În plus, sunt bogate în vitamine și minerale, scad absorbția grăsimilor din carne și brânză și cresc senzația de sațietate.

Carnea slabă. Carnea de pui fără piele, chiar și cea de porc (dacă ai îndepărtat cu grijă toată grăsimea), curcanul, sunt variante optime pentru prânz, sau cină, mai ales dacă se combină cu legumele verzi de care am vorbit înainte.

Nu spune nimeni că trebuie să mănânci doar aceste alimente. Poți consuma, practic, aproape orice, însă cu măsură. Chiar și mult lăudatele alune, sau migdale, despre care se spune că sunt foarte sănătoase, au multe calorii. Important este să nu depășim 30-50 de grame/zi.

De asemenea, mare atenție la brânzeturi. Multe sortimente îngrașă la fel de mult ca și dulciurile, așa că recomandarea noastră ar fi să le adăugați în cantități foarte mici în salate.

În rest, dacă vreți să slăbiți, vă sfătuim să evitați băuturile din comerț, oricât de sănătoase pretind etichetele că ar fi și să alegeți ceaiurile de plante neîndulcite, sau apă plată.

 

Comenteaza