Video Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării

Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării
| Foto: sursa - Shutterstock

Zeci de exemplare de păsări flamingo au putut fi văzute zilele trecute pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Zeci de păsări flamingo pot fi admirate în Delta Dunării, pe braţul Sfântu Gheorghe. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a publicat pe pagina sa de Facebook şi o înregistrare video cu păsările exotice.

"Astăzi sărbătorim Ziua internațională a Biodiversității și, ca un răspuns la întrebarea ”De ce protejăm Delta Dunării?”, în oazele de liniște de pe brațul Sfântu Gheorghe au făcut din nou un scurt popas de odihnă și hrănire păsările flamingo.

Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice.

Dat fiind faptul că au tendința să plece din locurile în care oamenii se apropie prea mult, inspectorii ecologi ai A.R.B.D.D. au ales să le urmărească de la o distanță ceva mai mare. Sperăm să le revedem mereu mai des, și dacă se vor simți suficient de în siguranță, poate în viitor vor și cuibări în zonă", a transmis Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. 

Comenteaza