Planta din umbră cu puteri vindecătoare. Combate cancerul, bolile de inimă şi e leac pentru ochi

Planta din umbră cu puteri vindecătoare. Combate cancerul, bolile de inimă şi e leac pentru ochi

Planta crește sub formă de tufă și este una dintre cele mai bune plante din fitoterapia românească, benefică pentru tratarea mai multor afecţiuni.

Priboiul sau Floarea raiului este apreciată ca plantă medicinală, pentru puterea ei vindecătoare. Este răspândită în flora spontană din Europa, iar la noi crește în zonele pietroase, pe soluri calcaroase, umbroase în pădurile de molid și fag din regiunile montane și deluroase.

De la priboi se utilizează numai partea aeriană a plantei, care se recoltează în timpul înfloririi, între lunile iunie şi octombrie. Planta conţine diverse substanţe active, precum ulei volatil, tanin, vitaminele A, B şi C, dar şi minerale (calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu şi germaniu), care au un efect foarte puternic de stimulare a oxigenării celulare, fiind foarte bună pentru vindecarea tumorilor maligne, dar şi benigne. Ceaiul, infuzia, decoctul şi pulberea din plantă sunt recomandate atât pentru tratament intern, cât şi extern.

Combate cancerul

Priboiul este excelent pentru tratarea diverselor forme de cancer, precum cel pulmonar, mamar, de col uterin, de piele, dar şi cel laringian, bucal sau intestinal. În aceste cazuri se vor bea patru căni cu infuzie pe zi, cu înghiţituri mici, iar extern, precum în cazurile de cancer de piele, se pot pune cataplasme cu tulpini crude de plantă. În toate cazurile de cancer, tratamentul cu infuzie trebuie însoţit şi de un regim alimentar corect, cu mai puţină carne şi cu un aport de sucuri naturale, legume, fructe şi cereale integrale.

Previne problemele vasculare

Tratamentul cu infuzie de priboi are un uşor efect hipoglicemiant, măreşte diureza şi previne apariţia problemelor vasculare cauzate de diabet. Se vor bea două sau trei căni cu ceai pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de două săptămâni de pauză.

Vindecă afecţiunile intestinale

Diareea, colita de fermentaţie sau alte afecţiuni cronice intestinale se pot vindeca cu infuzie de priboi. Pentru efecte rapide se va bea un litru de ceai pe zi. Pulberea de priboi, administrată în cantitate de două linguriţe pe zi, este un excelent adjuvant împotriva dizenteriei.

Tratează hemoragiile interne

Această plantă este un foarte bun adjuvant pentru tratarea ulcerelor hemoragice şi a hemoragiilor interne. Infuzia, administrată în doze mari, câte patru căni pe zi, este recomandată pentru a opri hemoragiile, deoarece are un efect de coagulare a sângelui.

Stimulează fertilitatea

Infertilitatea este o problemă de cuplu, care poate fi prezentă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Priboiul este o plantă foarte bogată în fitohormoni, în special în fitoprogesteron, dar şi în oligoelemente care au efecte pozitive asupra fertilităţii, cum ar fi zincul şi germaniul. Aceste substanţe speciale devin utile în tratarea infertilităţii feminine, dar şi masculine.

Luptă cu bolile oculare

Bolile oculare, precum cataracta, blefarita sau conjunctivita se pot ameliora dacă se fac spălături cu infuzie de priboi. Se vor spăla ochii cu această infuzie de două ori pe zi. În cazurile de herpes ocular, infuzia se foloseşte sub formă de comprese, care se pun pe pleoapele închise, de două sau trei ori pe zi, timp de 50-60 de minute.

sursa: doctorulzilei.ro

Comenteaza