Rețetă de la bunica | Cum faci cea mai bună și fragedă prăjitură cu mere

Rețetă de la bunica | Cum faci cea mai bună și fragedă prăjitură cu mere

Prăjitura cu mere și scorțișoară este una dintre cele mai simple, dar apreciate deserturi de toamnă și, știi bine, cea mai bună e cea pe care o faci acasă, după rețeta bunicii.

Iată ingredientele de care ai nevoie:

Pentru aluat

 500 g făină
 200 g unt sau untură
 100 g smântână
 1 ou
 150 g zahăr
 2 fiole zahăr vanilat
 10 g praf de copt
 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură

 1, 5 - 2 kg mere
 3 - 5 linguri zahăr
 1-1,5 linguriță cu vârf scorțisoară pudră

Cum se face

Se începe cu umplutura. Se spală merele, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se pun la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. După câteva minute se adaugă scorțișoara și se amestecă din când în când, până se mai evaporă din zeamă. Se ia, apoi, de pe foc și se lasă la răcit.

Urmează aluatul - se freacă untul/untura cu zahărul într-un castron mare, se adaugă oul și smântâna și se bate ușor până se obține un aluat cremos.

Separat se amestecă făina cu sarea și praful de copt care se adaugă peste aluat, amestecând bine. Se frământă până aluatul nu mai e lipicios. Se împarte în două părți egale și întinde cu făcălețul pe o suprafață presărată cu făină câte una din cele buicăți, cât să acopere tava în care se va coace prăjitura. Se pune prima foaie în tavă, se așează umpltura deasupra și se acoperă cu a doua foaie de aluat.

Se punme tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până se observă că s-a copt aluatul.

După ce e gata, se scoate din cuptor, se lasă puțin la răcit, apoi se presară zahăr pudră pe deasupra și se porționează.

Comenteaza