MAE confirmă: Trupul lui Cristian Molnar, tânărul mort în tragedia din Italia, a fost găsit

MAE confirmă: Trupul lui Cristian Molnar, tânărul mort în tragedia din Italia, a fost găsit

Ministerul Afacerilor Externe transmite că rezultatele anchetei confirmă faptul că trupul găsit în râul Natisone este a lui Cristian Molnar, cea de-a treia victimă a accidentului din Italia.

„În continuarea informaţiilor referitoare la victimele accidentului petrecut la 31 mai 2024, în care trei persoane de cetăţenie română au dispărut în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană (două fiind ulterior găsite decedate) şi în contextul informaţiilor publicate în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste a contactat în regim de urgenţă autorităţile italiene competente, în vederea confirmării informaţiei şi a obţinerii de detalii suplimentare cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanei decedate. Astfel, autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă faptul că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului menţionat anterior”, informează MAE.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit.

Presa italiană a relatat că un cadavru a fost găsit duminică dimineaţă în râul Natisone, în apropierea albiei unde a trei tineri români, Bianca, Patrizia și Cristian, au fost luați de ape.

Cei trei au dispărut în apele râului din regiunea Friuli Venezia Giulia în urmă cu mai bine de trei săptămâni, pe 31 mai. Cristian era împreună cu Patrizia Cormoş, 21 de ani, şi iubita lui, Bianca Doroş, 23 de ani, şi au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului. Cristian a fost luat de apele învolburate împreună cu cele două fete, după ce au rămas blocați pe o mică insulă de pe râu.

Cu toate eforturile depuse de salvatori, cei trei nu au putut fi salvați. Tinerii au dispărut în ape sub privirile neputincioase ale celor de pe mal. Ultimele imagini cu cei trei în viață îi înfățișează îmbrățișați, încercând să reziste curenților violenți de apă.

Comenteaza