Ministerul Educației a anunțat ora la care va prezenta rezultatele de la Evaluarea Națională 2024

Ministerul Educației a anunțat ora la care va prezenta rezultatele de la Evaluarea Națională 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, va susține miercuri o conferință de presă în care va prezenta rezultatele de la Evaluarea Națională 2024.

Conform calendarului Evaluării Naționale 2024, astăzi sunt publicate de către Ministerul Educației, până la ora 14:00, primele rezultate obținute de absolvenții de clasa a VIII-a la examenul de final de gimnaziu.

Totodată, Ministerul Educației precizează că astăzi, 3 iulie, la ora 12:00, organizează o conferința de presă susținută de ministrul Educației, Ligia Deca: „Tema conferinței: prezentarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din acest an”.

Rezultatele au fost afișate astăzi pe site-ul edu.ro. Acestea pot fi consultate și AICI.

Fiecare elev care a participat la examen a primit un cod pe baza căruia își va afla nota. Candidații care au susținut examenul trebuie să introducă acel cod pentru a afla notele și media la Evaluarea Națională 2024. Rezultatul va fi, astfel, anonim.

După publicarea rezultatelor, elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16:00 – 19:00) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Comenteaza