Siria se aşteaptă la un atac "în orice moment", afirmă un oficial sirian

Siria se aşteaptă la un atac
Siria se aşteaptă la o acţiune occidentală împotriva teritoriului său "în orice moment", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor siriene de securitate pentru AFP.

"Ne aşteptăm la o agresiune în orice moment şi suntem pregătiţi să ripostăm tot în orice moment", a subliniat acest oficial, după ce experţi ONU însărcinaţi să ancheteze acuzaţii cu privire la atacuri chimice au părărsit Siria sâmbătă dimineaţa.

"Ne vom apăra poporul şi patria cu toate capacităţile", a adăugat el, afirmând că "această agresiune (occidentală) nejustificată nu (va avea loc) fără o ripostă".

"Opinia publică este împotriva" Statelor Unite şi ţărilor occidentale care vor să efectueze un atac militar împotriva Siriei, a continuat el.

Susţinătorii atacului străin apără "o cauză rea, care nu are nimic a face nici cu morala şi nci cu dreptul internaţional. Este vorba despre o agresiune internaţională nejustificată", a continuat sursa citată.

Statele Unite şi Franţa se pregătesc pentru un atac limitat împotriva regimului sirian, acuzat că a ucis peste 400 de copii şi peste 1.000 de adulţi cu gaze toxice.

Etichete
Comenteaza