"O viperă superbă", la plimbare în weekend prin Făgetul Clujului

"O viperă superbă", la plimbare în weekend prin Făgetul Clujului
| Foto: Facebook - Fauna României - Conservare prin educaţie / @Valentin Ionescu

Sâmbătă 28 septembrie, un amator de drumeţii a dat peste un exemplar de viperă în pădurea Făget din Cluj.

Temperaturile ridicate de sâmbătă au scos viperele la soare. Un cetăţean a postat o fotografie cu un exemplar perfect de viperă fără să ştie pericolul peste care a dat chiar în pădurea Făget din Cluj. "Făgetul Clujului, astăzi (sâmbătă, 28 septembrie). Oare ce specie este?", a întrebat clujeanul care a fotografiat şarpele în drumeţia prin pădure.   

În postarea care a fost publicată pe grupul de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie, cunoscătorii i-au răspuns imediat omului că este vorba despre un exemplar perfect de viperă, mai exact un mascul: "Vipera berus!", "Frumos exemplar", "Mascul de vipera berus!", "Vipera berus (vipera comună)".

Deşi unii clujeni au dorit să afle localizarea exactă, regulamentul grupului nu permite aflarea acestui detaliu tocmai pentru a nu pune în pericol speciile fotografiate. "Nu sunt dorite oferirea de detalii exacte ale locului unde au fost făcute fotografiile sau observațiile, indiferent de specie. Braconierii, colecţionarii de faună şi alte persoane certate cu legea sau etica stau la pândă. Zona aproximativă (judetul) este suficientă", este una dintre regulile pe care trebuie să le respecte cei care postează imaginile pe grupul Fauna României - Conservare prin educaţie. 

"Vipera comună este prezentă peste tot în împrejurimile Clujului", a mai scris unul dintre experţii grupului, iar alţii i-au transmis turistului să fie cu băgare de seamă dacă se mai întâlneşte cu viperele: "Mare atenție când vedem așa ceva!"

Comenteaza