Pod nou în județul Cluj. Când va fi gata

Pod nou în județul Cluj. Când va fi gata
| Foto: Consiliul Județean Cluj

A fost semnat contractul pentru construirea unui pod nou într-o localitate din județul Cluj. 

Consiliul Județean a semnat contractul pentru construirea noului pod din localitatea Someșu Rece. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în cursul acestei săptămâni.

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul având ca obiect construirea noului pod din localitatea Someșu Rece, pod situat pe DJ 107P, la kilometrul 4+310.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și contruirea unuia nou, pe vechiul amplasament.

Construcția noului pod, determinată de degradările constatate la infrastructura acestuia, va completa lucrările de modernizare și reabilitare a întregului drum județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – DN 1R, lucrări ce urmează a fi finalizate în cursul acestui an. Fiind un drum foarte important din punct de vedere strategic și turistic, ne dorim ca atât noul pod, cât și întregul drum județean să fie modernizate la cele mai înalte standarde de calitate, motiv pentru care am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani - Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Operațiunile vor demara prin demolarea efectivă a vechiului pod și vor continua cu lucrări de mare complexitate în vederea construirii celui nou, care va avea o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri.

După începerea lucrărilor, traficul rutier va fi deservit exclusiv de podul provizoriu construit în cursul lunii octombrie a anului trecut, în cadrul unor lucrări de intervenție în regim de primă urgență.

Podul provizoriu este construit pe o structură metalică, are o lungime de 40 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație, aceasta desfășurându-se, alternativ, pe ambele sensuri. De asemenea, podul provizoriu este prevăzut și cu un trotuar destinat pietonilor.

Comenteaza