Vakar preşedinte interimar, Seplecan vice. Se vor inversa rolurile la următoarea şedinţă

Vakar preşedinte interimar, Seplecan vice. Se vor inversa rolurile la următoarea şedinţă
Liberalii au venit cu artileria grea astăzi la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, ca să îl sprijine pe Mihai Seplecan - cu prietenul acestuia, Ludovic Orban.

Se pare că alianţa PNL-PDL şi-a asigurat majoritatea necesară cu votul fostului consilier judeţean PPDD, Axene Husar, deoarece el a contestat în instanţă decizia de excludere din partid, însemnând că acesta nu şi-a pierdut încă mandatul din cadrul CJ.

În acest moment s-a asigurat majoritatea pentru validarea lui Marinel Andro în funcţia de consilier judeţean, cu votul majorităţii Ioan Oleleu poate fi destituit, iar Mihai Seplecan, numit vicepreşedinte al CJ, cu atribuţii interimare de preşedinte.

În 3 iunie, ZIUA de CLUJ relata că un articol de lege a obligat alianţa PNL-PDL să-l "planteze" pe Seplecan în fruntea judeţului în două etape. Pentru o săptămână, la comandă a fost Vakar Istvan.

UPDATE: S-a votat prin vot secret, pe bază de buletine de vot. Acum se face numărătoarea.

UPDATE: Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ, cu 19 voturi.

UPDATE: Se votează un nou vicepreşedinte al CJ. Candidaţi sunt Seplecan şi Oleleu. Se menţine votul secret.

UPDATE: 2 voturi anulate din 35 pentru alegerea noului vicepreşedinte. Seplecan are 17 voturi, iar pentru a fi numit în noua funcţie mai are nevoie de un vot. În aceste momente consilierii judeţeni se consultă pentru a vedea ce este de făcut.

UPDATE: După discuţii tensionate, comisia a decis că Vakar rămâne vicepreşedinte, cu atribuţii de preşedinte interimar.

UPDATE: Horaţiu Cătărig este ales ca vicepreşedinte interimar al CJ.

UPDATE: După 5 ore şi jumătate de şedinţă, consilierii judeţeni nu au fost în stare să aleagă un al doilea vicepreşedinte, deci au convocat o şedinţă de îndată la ora 18:30. Aşa prevede legea. Se reiau voturile. Totuşi, în cadrul şedinţei de îndată vicepreşedintele nu poate fi propulsat în funcţie de preşedinte interimar al CJ. Astfel, chiar dacă Seplecan va fi ales vicepreşedinte, tot Vakar va rămâne preşedinte, cel puţin pentru încă o săptămână.

UPDATE: A început ședința extraordinară convocată de îndată. Liderul de grup al PSD, Remus Lăpuşan, anunță: ședința este ilegală, consilierii PSD, PC şi PPDD părăsesc sala. Vom ataca în contencios administrativ toate cele trei propuneri ale PDL". Ședința are cvorum, se alege vicepreședintele.

UPDATE: Mihai Seplecan a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

UPDATE: Imediat după intonarea imnului, de la începutul şedinţei de îndată, liderul PSD Remus Lăpuşan a spus că evenimentul este o mascaradă la care social-democraţii nu vor lua parte aşa că au ieşit din sală. În consecinţă, după numărătoarea voturilor, Seplecan a fost ales vicepreşedinte al CJ Cluj, iar Vakar Istvan rămâne preşedinte interimar.. asta până la următoarea şedinţă ordinară a administraţiei judeţene când se vor inversa rolurile.

Preşedinte în arest

Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al CJ, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Comenteaza