Adversar de talie mare pentru Boc: "Bubu" Roschnafsky

Adversar de talie mare pentru Boc:
Competitor surpriză intrat în competiţia pentru primăria Clujului: fosta glorie a baschetului clujean Bruno „Bubu” Roschnafsky. El va fi vârful de lance al noului partid năşit după gratii de Dan Voiculescu, Partidul Puterii Umaniste (PPU).

„Nu pot să vă spun numele candidatului, e secret până mâine, când veţi avea o surpriză plăcută. E vorba de o persoană cunoscută, dar care n-a mai făcut politică" spunea co-preşedintele PPU, Şerban Rădulescu în urmă cu o zi. Candidatul-surpriză s-a dovedit a fi fostul component al echipei de aur a baschetului masculin clujean, Bruno Roschfnasky. Vizibil neobişnuit cu o asemenea postură, Bubu, cum îi spun prietenii şi suporterii, a fost destul de stingher în faţa presei. Nu e mai puţin adevărat că el şi-a lansat această candidatură şi relativ nepregătit, fără vreun minim program politic sau măcar câteva proiecte administrative concrete. „Sigur că avem un minim program, altfel nu ne lansam în acest proiect, dar îl vom prezenta la momentul potrivit", a încercat Rădulescu să-l scoată din încurcătură pe fostul baschetbalist.

Până atunci, însă, Roschnafsky pare a se baza doar pe notorietate şi pe bune intenţii. „O politică corectă, pentru oameni", „Vreau să schimb ceva în mai bine, să trăim mai relaxaţi în oraşul ăsta", „Viitorul sună bine", „Avem nevoie de cineva dintre noi, care să lupte pentru noi", „Vom avea un program strict pe nevoile clujenilor, n-avem nevoie de programe sau proiecte pompoase (...) cultură, educaţie, sport, servicii mai bune, trafic mai relaxat" - cam acestea au fost gândurile lui Roschnafsky. Aflat în evidentă pană momentană de idei, "Bubu" a fost sprijinit de fostul primar al Braşovului, actualul deputat Ioan Ghişe, care n-a ratat ocazia, cum chiar el a spus, să lanseze şi „o mică ciupeală". „Dacă la Sibiu un german a reuşit, şi la Cluj-Napoca un german ar putea reuşi să obţină statutul de Capitală Culturală Europeană în 2021. La Cluj problema e de ABC administrativ, adică Apostu-Boc-Corupţie", a comentat Ghişe.

Interesant este că, cel puţin la Cluj, noua jucărie politică a puşcăriaşului Voiculescu pare a deveni un partid al sportivilor. Pe primele locuri pe lista candidaţilor pentru consiliul local figurează trei foşti sportivi, pe lângă Roschnafsky apărând fostul jucător şi apoi manager al echipei de handbal a Universităţii, Mihai Tritean, precum şi, după cum a fost prezentat, un fost campion de box şi culturism, pe numele său Ionuţ Iancu, alături de doi foşti jurnalişti, Anca Stănescu şi Cristian Bara.

Tritean a lansat chiar un atac la adresa realizărilor cu care se laudă tandemul liberal Boc - Tişe, acuzând faptul că s-a investit în infrastructură înainte să se investească în performanţă. „Se spune că la Cluj s-a investit în sport. Nu s-a investit în sport, s-a investit în unele persoane. S-a făcut un stadion fără să avem o echipă de fotbal competitivă, s-a făcut Polivalenta fără să avem echipe pe măsură, s-a pus căruţa înaintea boilor. Trebuie să readucem spectacolul sportiv clujenilor, ăsta e cel mai important lucru", a spus Tritean.

Un singur lucru ar mai fi de remarcat, prezenţa în noua echipă coordonată de Şerban Rădulescu a eternului Avram Gal de Câmpia Turzii, care, în acest fel, îşi bate propriul record (probabil mondial) la traseism politic, PPU devenind cel de-al nouălea partid din panoplia sa politică.

Comenteaza