Alina Gorghiu: „Emil Boc e soluţia cea mai bună pentru Cluj”

Alina Gorghiu: „Emil Boc e soluţia cea mai bună pentru Cluj”
Dacă în vara trecută avea unele rezerve privind candidatura lui Emil Boc sub sigla PNL, între timp, şefa PNL din partea vechilor liberali pare că s-a convins că fostul premier ar fi, în continuare, cea mai bună opţiune pentru primăria clujenilor.

„Şi-a depus candidatura domnul Boc. O să fie o discuţie, pentru că nu aş vrea să reînviez sensibilităţi pe care le-a avut domnul Boc după ce şi-a anunţat candidatura sau înscrierea Traian Băsescu în PMP şi aş vrea să ştiu foarte clar, în calitate de copreşedinte al acestui partid, dacă este trup şi suflet în această formulă sau se uită cumva în spate şi poate vrea altceva, poate vrea alt proiect, poarte vrea să facă un pas lateral. Nu ştiu. Rămâne de văzut. Nu-mi este foarte clară direcţia de la Primăria Cluj-Napoca, nu ştiu dacă va fi Emil Boc. Nu mai sunt atât de sigură dacă Emil Boc va fi candidatul", declara co-preşedintele PNL Alina Gorghiu în august, anul trecut, la scurt timp după ce primarul Clujului îşi anunţa oficial intenţia de a candida pentru un nou mandat sub sigla PNL.

Potrivit propriilor spuse, în urma unei discuţii cu Boc, Gorghiu şi-a schimbat radical opinia. „Ştiu că există colegi în PNL care nu agreează această candidatură. Am discutat cu Emil Boc şi mi se pare a fi cea mai bună candidatură. Încrederea mea în această candidatură e certă, e soluţia cea mai bună pentru Cluj-Napoca", a declarat şefa PNL la Cluj. Nu puţini vechi liberali, care, în urmă cu doar câţiva ani, luptau la baionetă cu guvernul condus de Boc nu înghit deloc uşor să-şi vadă partidul reprezentat în competiţia electorală pentru una din cele mai importante primării ale României tocmai de vechiul lor adversarn politic. Cel mai important şi vocal adversar al lui Boc din interiorul PNL e prim-vicepreşedintele formaţiunii, Teodor Atanasiu.

La rândul său, co-preşedintele PNL Vasile Blaga şi-a declarat susţinerea pentru Boc, deşi este de notorietate răcirea acută a relaţiilor celor doi, punctul culminant apărând în martie 2014, când Boc l-a sfidat pe Blaga boicotând mitingul din piaţa Unirii, în care PDL îşi lansa candidaţii pentru alegerile europene, participând, în loc, la o manifestare de la Bucureşti a Mişcării Populare, alături de Traian Băsescu şi Elena Udrea. El exclude orice posibilitate ca Boc să vireze în ultimul moment şi să candideze la primărie din partea MP. În opinia, sa, faptul că în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2014 Boc a susţinut candidatul PNL, Klaus Iohannis, îl absolvă, în faţa partidului, de vina de a o fi sprijinit pe Elena Udrea în primul tur de scrutin. „V-aţi uitat la turul doi?", a fost răspunsul lui Blaga la întrebarea dacă e în regulă ca PNL să susţină un candidat care a făcut campanie electorală unui adversar al candidatului propriului partid la alegerile prezidenţiale.

Cei doi lideri ai PNL a poposit la Cluj în cadrul unui periplu prin organizaţiile partidului cu rol de start informal al campaniei electorale pentru alegerile locale. Gorghiu şi Blaga au participat la o întâlnire, cu uşile închise, cu candidaţii PNL la funcţiile de primar din judeţ. Potrivit co-preşedintelui PNL Marius Nicoară, listele finale cu candidaţii atât pentru primării (în acest moment e cert că toţi primarii PNL în funcţie beneficiază în continuare de susţinerea partidului pentru un nou mandat), cât şi pentru consilii (judeţean şi locale) ar putea fi finalizate şi făcute public la începutul săptămânii viitoare. Amintim că, în acest moment, sunt cunoscuţi candidaţii PNL pentru cele mai importante funcţii din judeţ: Emil Boc pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, respectiv Alin Tişe pentru preşedinţia consiliului judeţean. De asemenea sunt cunoscute şi numele care vor fi susţinute de viitorii consilieri locali şi judeţeni PNL pentru a ocupa funcţiile de adjuncţi ai celor doi, respectiv Dan Tarcea pentru funcţia de viceprimar şi Marius Mânzat pentru cea de vicepreşedinte al consiliului judeţean.

 

Comenteaza