Aurelia Cristea, confirmată oficial, candidat PSD la primăria Clujului

Aurelia Cristea, confirmată oficial, candidat PSD la primăria Clujului
Deputatul Aurelia Cristea a fost prezentată, în premieră, drept candidatul oficial al social-democraţilor pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Ca şefă a organizaţiei municipale a PSD, ea îşi propune să dubleze numărul actualilor consilieri locali.

„Onestitatea demersului, respect faţă de banul public, respect faţă de cetăţean şi responsabilitate faţă de fiecare investiţie. Să facem din Cluj-Napoca un oraş din primele cinci din Europa, în care să-ţi doreşti să trăieşti", este crezul sub care Cristea susţine că îşi va subsuma candidatura, dar, mai ales, viitorul mandat de primar, în cazul în care va fi aleasa clujenilor.

Dacă în acest moment în consiliul local există cinci social-democraţi, Cristea îşi propune să dubleze acest număr şi să aşeze 10 membri ai PSD în jurul mesei ovale din sala de sticlă a primăriei, cu doi mai puţin decât izbutise să strângă PSD împreună cu PNL, sub sigla USD, în 2012.

Candidatul de primar al social-democraţilor a promis că, în cel mai scurt timp, va prezenta şi lista celor 10 candidaţi consideraţi eligibili şi a promis că printre cei zece, garantat vor fi 30% oameni noi, aşa cum s-a stabilit la nivelul organizaţiei judeţene. Cristea a lăsat să-i scape, deocamdată, un singur nume de pe lista respectivă, cel al ofiţerului de presă al PSD Cluj, Horea Nasra.

În schimb a refuzat să devoaleze numele celui (sau celor) care va (vor) fi candidatul (candidaţii) PSD pentru una sau ambele funcţii de viceprimar. Potrivit surselor din interior, unul dintre candidaţi va fi actualul consilier judeţean Dan Canta.

Cu aceeaşi ocazie, social-democraţii şi-au lansat şi numele primilor 46 de candidaţi pentru conducerile primăriilor din judeţ. Toţi actualii ocupanţi ai funcţiilor vor încerca să-şi reînnoiască mandatele, cu excepţia primarului comunei Dăbâca, Valer Petrindean, care, potrivit şefului PSD Cluj Remus Lăpuşan, a cerut „lăsarea la vatră" pe motiv de vârstă prea înaintată. Cel puţin, până în acest moment, PSD Cluj nu respectă norma asumată de PSD a cotelor de gen, neavând 30% dintre candidaţii de primar femei.

Printre primii 46 de candidaţi propuşi de social-democraţii clujeni doar doi sunt reprezentanţi ale sexului frumos. Nici aşteptările femeilor PSD-iste nu sunt, însă, prea mari. „Sperăm să mai avem una sau două candidate de primar. Adevărul este că majporitatea colegelor noastre sunt foarte greu de convins să candideze", a spus preşedinta organizaţiei de femei a PSD Cluj, Laura Chiorean.

Candidaţi de primari propuşi de PSD

Cluj-Napoca - Aurelia Cristea
Turda - Cristian Matei
Dej - Morar Costan
Câmpia Turzii - Radu Hanga
Gherla - Ioan Neselean
Huedin - Farkas Marius
Aghireşu - Sebastian Hoza
Aiton - Nicolae Făgădar
Apahida - Grigore Fati
Baciu - Ioan Florin Mureşan
Bobâlna - Augustin Mureşan
Buza - Marcel Cheţa
Căianu - Vasile Pop
Călăraşi - Mihai Câmpeanu
Cămăraşu - Marcel Mocean
Căşeiu - Silviu Boldor
Cătina - Alexandru Bota
Chinteni - Lucia Suciu
Ciucea - Ioan Popa
Cojocna - Costan Tuşa
Corneşti - Dorel Julean
Cuzdrioara - Casian Rus
Dăbâca - Aurel Chidean
Fizeşu Gherlii - Virgil Mureşan
Gilău - Dumitru Sfârlea
Iclod - Emil Pîrţoc
Jichişu de Jos - Ioan Moncea
Jucu - Valentin Dorel Pojar
Mănăstireni - Ionuţ Condor
Mărgău - Petre Ungur
Mica - Zelencz Tiberiu
Mihai Viteazu - Gligor Sasu
Mintiu Gherlii - Dumitru Oltean
Mociu - Dumitru Şuteu
Moldoveneşti - Viorel Bojan
Negreni - Petru Cristea
Panticeu - Aron Lungu
Râşca - Alin Sorin Abrudan
Săcuieu - Cornel Filip
Sânmartin - Ioan Fârtan
Suatu - Daniela Boncean
Ţaga - Ioan Suciu
Triteni - Valer Saşa
Unguraş - Istvan Ioan
Valea Ierii - Dorel Lupea
Viişoara - Ioan Roman

Comenteaza