Buda, încă un mandat la cârma PDL Cluj

Buda, încă un mandat la cârma PDL Cluj
Astăzi, la Cluj, are loc la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL, ședință în cadrul căreia au loc alegeri pentru conducerea organizației județene a democerat-liberalilor. La evenimentul în curs de desfășurare la Hotel Napoca participă și liderul PDL, Vasile Blaga, precum și Lucian Borde, Ioan Oltean și Andreea Paul.

Spre deosebire de alegerile de la organizația municipală, de această dată există competiție pe funcția de vicepreședinte pentru Mediul de Afaceri. Pentru acest post se înfruntă Horațiu Cătărig și Ramon Moldovan. 

Noua conducere a PDL Cluj va fi formată din preşedinţie bicefală, patru prim-vicepreşedinţi şi 60 de membri în Biroul Permanent Judeţean (BPJ). Astfel, în loc de un preşedinte, PDL Cluj va avea doi: Daniel Buda va rămâne preşedinte, în vreme ce pentru Alin Tişe a fost inventată funcţia de preşedinte executiv, care nu există în statutul partidului, cei doi urmând a conduce organizaţia de pe poziţii de egalitate. Dublat a fost şi numărul prim-vicepreşedinţilor, celor actuali, Alexandru Coroian şi Tudor Ştefănie, urmând a li se alătura Mircea Moroşan şi Cristian Haiduc, în vreme ce Florin Stamatian va fi secretar general. Vor mai exista zece vicepreşedinţi, zece secretari executivi. Cu totul, viitorul BPJ va fi compus din 60 de membri faţă de 45 acum.

Majoritatea discuțiilor din cadrul ședinței Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL s-au bazat pe lupta cu USL și pe unitatea dreptei. Florian Stamatin, fostul prefect al Clujului, a spus că nu e normal ca noile partide să impună candidați la președenție, acesta trebuie să fie din cadrul PDL.

Tudor Ștefănie a spus, la rândul său, că de Paști se va anunța unificarea dreptei alimentând zvonurile că Emil Boc va fi candidatul la președenție.

În aceste momente are loc votul pentru a desemna noua conducere a PDL Cluj.

UPDATE ora 18.20: Daniel Buda a fost reales în funcţia de preşedinte al PDL Cluj, filială pe care o conduce din 2006, obţinând 575 de voturi din partea celor aproape 600 de delegaţi prezenţi la Consiliul de Coordonare Judeţean.

Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Cluj l-a ales în funcţia de preşedinte executiv pe senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al partidului, care a obţinut tot 575 de voturi.

De asemenea, au fost aleşi patru prim-vicepreşedinţi şi zece vicepreşedinţi, dar şi secretarul general al filialei - fostul prefect Florin Stamatian.

 

 

Etichete
Comenteaza