Contre PSD - PDL pe proiectele Clujului VIDEO

Contre PSD - PDL pe proiectele Clujului VIDEO
Proiectele legate de autostrăzile din Transilvania sunt o prioritate pentru Guvernul Ponta, susţin liderii PSD Cluj. Ei cunosc şi sumele de la buget care urmează să fie investite în infractructura rutieră din această parte a ţării în următoarea perioadă: între 750 de milioane de euro şi un miliard pe an. Opoziţia nu îi crede pe cuvând pe social-democraţi. Ba mai mult, liderul PDL Cluj Daniel Buda îl face "ipocrit" pe Victor Ponta.

Liderul PSD Cluj Remus Lăpuşan susţine că, pentru guvernul USL, infrastructura din Transilvania a fost și va rămâne prioritară.

"Autostrada Transilvania - 55 de milioane de euro în buget cuprinse pentru 2014, pentru Suplacul de Barcău-Borș, Turda-Sebeș în 19 decembrie trebuie să se anunțe câștigătorii și acolo se încep lucrările în anul în care urmează, investiție de 500 de milioane de euro, Târgu-Mureș-Câmpia turzii tronsonul din autostrada Transilvania este în program, este finanțat din fonduri europene, este în buget și anul viitor se face lictație pentru ca să înceapă și acolo lucrările", a precizat remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Din Opoziţie, lucrurile nu se văd la fel de optimist. Liderul PDL Cluj Daniel Buda susţine că Victor Ponta nu este interesat de proiectele Transilvaniei şi îl face "ipocrit".

"De ce spun că sunt ipocriți? pentru că dacă domniile lor ar fi fost preocupați despre ceea ce înseamnă construirea autstrăzilor ar fi bugetat anul acesta temeiul de autostradă de la Gilău la Nădășel, un segment de autostradă care este proiectat, care a obținut toate avizele și dacă el nu se face în termen de 2 ani de zile atunci toate avizele care au fost obținute atunci proiectul își pierde finalitatea", a menţionat Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj.

Unele dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale Transilvaniei, aflate pe lista Guvernului Ponta, sunt tronsonul de autostradă Câmpia Turzii - Târgu Mureş, construcţia variantei de ocolire a oraşelor Deva-Orăştie, reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria şi reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria. În plus, luna aceasta am putea afla câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Turda - Sebeş.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

 

Etichete
Comenteaza