Daniel Buda, în Parlamentul European: „Fermierii trebuie să fie văzuți ca parteneri în lupta pentru conservarea biodiversității!”

Daniel Buda, în Parlamentul European: „Fermierii trebuie să fie văzuți ca parteneri în lupta pentru conservarea biodiversității!”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Europarlamentarul clujean susține că agricultura joacă un rol crucial atunci când vine vorba de combaterea schimbărilor climatice și de protejarea biodiversității.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Daniel Buda, a afirmat că a prezidat reuniunea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în cadrul căreia a fost organizată audierea publică privind „Conservarea biodiversității agricole”.

Fermierii trebuie să fie văzuți ca parteneri în lupta pentru conservarea biodiversității! În aceasta seară, am prezidat reuniunea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în cadrul căreia a fost organizată audierea publică privind „Conservarea biodiversității agricole”.

După cum s-a subliniat în cadrul Acordului verde european, agricultura joacă un rol crucial atunci când vine vorba de combaterea schimbărilor climatice și de protejarea biodiversității. Mai mult, măsurile propuse de Comisie în comunicarea sa privind „Strategia UE pentru biodiversitate pentru 2030: readucerea naturii în viețile noastre”, vor avea un impact asupra fermierilor europeni pentru a fi în concordanță cu mai multe obiective de biodiversitate, cum ar fi agricultura organică, practicile ecologice agricole, practicile de conservare a solului și apei, agricultura de conservare, cea forestiera și practicile de îmbunătățire a bunăstării animalelor.

Agricultorii sunt în prima linie în ceea ce privește conservarea biodiversității. Resursele financiare alocate în cadrul Politicii Agricole Comune contribuie nu doar la protejarea biodiversității, ci și la furnizarea unor alimente de înaltă calitate și la prețuri rezonabile pentru consumatori. În calitate de gardieni principali ai terenurilor noastre, fermierii joacă un rol vital în conservarea biodiversității în UE.

Ei sunt printre primii care simt consecințele pierderii biodiversității, încercând astfel, prin intermediul tuturor instrumentelor de care dispun, să oprească acest declin. Biodiversitatea le permite să ne furnizeze alimente sigure, durabile, nutritive și la prețuri accesibile și le oferă acestora veniturile de care au nevoie pentru a prospera și a se dezvolta”, a scris liderul PNL Cluj pe pagina sa de Facebook.

Mesajele transmise de experții care au participat la această audiere se pot consulta AICI.

Comenteaza