Europarlamentarul clujean Vasile Dîncu: „Paradoxul Șoșoacă - când dușmanul devine aliat”

Europarlamentarul clujean Vasile Dîncu: „Paradoxul Șoșoacă - când dușmanul devine aliat”
| Foto: Facebook Vasile Dîncu

Europarlamentarul clujean Vasile Dîncu (PSD) spune că evenimentul în care Diana Șoșoacă și-a făcut „numărul” a fost o surpriză și, oarecum, a căzut ca un trăsnet „într-un hemiciclu aproape blazat, unde toată lumea știa că nu se poate face mare lucru, în afara unor efecte retorice”.

Social democratul clujean numește atitudinea Dianei Șoșoacă de săptămâna trecută din Parlamentul European „o ieșire primitivă“.

„Ieșirea primitivă a colegei mele din Parlamentul European a creat o surpriză și o contestare violentă. A fost fluierată și huiduită din toate părțile, inclusiv din zona ei de proximitate spațială si ideologică, acolo unde se știe că sunt plasați așa-numiții „patrioți” europeni. Această zonă nu a primit-o în niciun grup, dar a simțit că pierde la imagine dacă se asociază cu circul cu care Șoșoacă ne-a obișnuit deja.

Admonestarea Ursulei de către Diana Șoșoacă a fost fluierată vehement și de colegii ei, dar și de noi, devenind astfel aliați de conjunctură, și nu a rămas fără efect. În toate grupurile s-a vorbit despre nevoia unui vot pentru Ursula, ca alternativă la violența și intoleranța extremei drepte. Asta ne așteaptă dacă nu votăm pentru Ursula, spuneau și cei care se îndoiau cu o zi înainte de necesitatea votului pentru von der Leyen sau care spuneau că ne mai putem gândi până în toamnă.

Paradoxul este că Diana Șoșoacă i-a dat o mână de ajutor Ursulei, nedorita ei expresivitate ajutând la o polarizare extremă, din care von der Leyen a câștigat voturi în plus”, se arată într-o postare de luni a lui Vasile Dîncu.

Comenteaza