Geoană, redus la tăcere

Geoană, redus la tăcere

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD i-a impus fostului şef al partidului, Mircea Geoană o jumătate de an de silenzio stampa. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, consideră că unitatea partidului impune şi astfel de pedepse.

După ce înaintea şedinţei se discuta chiar despre excludere din partid, în cele din urmă membrii BPN au decis să-i impună lui Mircea Geoană un moratoriu de şase luni, timp în care, sub sancţiunea excluderii din partid, nu va avea voie să facă nici o declaraţie publică despre sau în contradicţie cu linia partidului. În schimb, BPN a decis în unanimitate să nu-i retragă lui Geoană sprijinul pentru funcţia de preşedinte al Senatului. După şedinţa BPN, preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat că, şi în cazul în care Geoană nu va mai face parte din PSD, el se va bucura de susţinerea partidului pentru şefia Senatului.

Noul şef al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a evitat să comenteze justeţea sancţiunii aplicate lui Geoană. “Cred că în partid e nevoie de mai multă unitate şi fermitate şi, pentru asta, uneori e nevoie şi de sancţiuni. Sper ca această sancţiune să-i trezească şi pe alţii şi să lucreze toţi pentru unitatea partidului”, s-a limitat să comenteze Lăpuşan. Amintim că, în repetate rânduri, Geoană a militat pentru realizarea unei alianţe cu PNL şi intrarea imediată la guvernare, în vreme ce Ponta acceptă o intrare la guvernare doar după alegeri şi doar într-un guvern monocolor.


Comenteaza