Geoană, suspendat pentru că “a pierdut şi tot el e cu gura mare”

Geoană, suspendat pentru că “a pierdut şi tot el e cu gura mare”
O postare pe blog, în care îl acuza pe Victor Ponta că i-ar fi sugerat să mintă în privinţa celebrei vizite la Vântu, i-a adus lui Mircea Geoană (foto) suspendarea din partid. Social-democraţii clujeni aprobă in corpore sancţiunea, dar dau de înţeles că e o pedeapsă mai degrabă pentru pierderea alegerilor decât pentru alterarea imaginii lui Ponta.
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, susţine decizia conducerii partidului şi spune că sancţionarea lui Geoană are la bază mai multe abateri ale acestuia, şi nu doar alterarea imaginii lui Ponta. “Nu e vorba de imaginea sau onoarea lui Ponta, cred că toţi trebuie să tragem în aceeaşi direcţie, să fim uniţi în perspectiva alegerilor din 2012. Dacă privim ce s-a întâmplat în ultima vreme, lucruri pe care le-a văzut toată lumea şi lucruri pe care nu le cunoaşte opinia publică, sancţiunea mi se pare justificată”, a afirmat Lăpuşan.

Alţi colegi de partid de-ai lui Lăpuşan nu-i pot ierta, încă, lui Geoană pierderea alegerilor prezidenţiale, de care îl consideră singur vinovat. “Consider că s-a luat o decizie înţeleaptă, în condiţiile în care nu s-a găsit o soluţie rezonabilă de a ne concentra pe înlăturarea acestei puteri dezastruoase şi domnul Geoană s-a trezit să readucă în discuţie momentul pierderii alegerilor. Ca unic vinovat pentru acea înfrângere, domnul Geoană era ultimul care ar fi trebuit să readucă acest subiect în atenţia opiniei publice, aducând un serios deficit de imagine partidului. În continuare, toţi pesediştii ne simţim foarte prost când ne amintim acea înfrângere. Sancţionarea lui e o decizie corectă şi cred că n-ar trebui să ne mai intereseze subiectul Geoană şi nici trecutul, ci înlăturarea acestui guvern odios. După ce că a pierdut cum a pierdut, Geoană tot el e cu gura mare”, a declarat preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

Exact aceleaşi reproşuri i le aduce lui Geoană şi vicepreşedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea. “Cred că domnul Mircea Geoană a avut unica şansă din istoria postdecembristă de a câştiga alegerile într-o conjunctură extrem de favorabilă şi a ratat. Afirmaţiile sale din ultima vreme nu fac decât să sublinieze imposibilitatea lui de a se ridica la nivelul aşteptărilor celor care l-am votat şi l-am susţinut. Era ultimul om care îşi putea permite să facă aşa ceva, iar sancţionarea sa e extrem de utilă nu lui Ponta, ci partidului”, a apreciat Cristea.

Fostul strateg-şef al social-democraţilor, Vasile Dâncu, spune că partidul a lucrat cu jumătăţi de măsură, dar recunoaşte că nu ştie care ar fi fost soluţia optimă. “Suspendarea pe şase luni e o jumătate de măsură şi nu ştiu sigur ce era mai bine de făcut. Au luat o decizie la mijloc, mai degrabă o lipsă de decizie, dar, dacă Ponta e mulţumit cu această sancţiune, înseamnă că şi-a «reperat» onoarea”, a comentat Dâncu.

Etichete
Comenteaza