PDL Cluj face scandal: Ponta e incompetent în a gestiona situaţia dezastruoasă de la Mechel

PDL Cluj face scandal: Ponta e incompetent în a gestiona situaţia dezastruoasă de la Mechel
PDL Cluj face scandal în cazul închiderii combinatului Mechel din Câmpia Turzii şi îl acuză pe premierul Victor Ponta că dă vina pe guvernarea anterioară, a PDL, pentru a-şi justifica „incompetenţa de a gestiona situaţia dezastruoasă a combinatului".

„Constatăm cu stupoare faptul că premierul Victor Ponta i-a cerut doar astăzi ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să verifice „rapid" modul în care investitorul rus şi-a respectat angajamentele asumate la privatizarea combinatului, în timp ce, în ultima lună, angajaţii unităţii au fost disponibilizaţi pe capete", arată PDL Cluj într-un comunicat de presă.

PDL Cluj îi aminteşte lui Ponta că în mai s-a încheiat seria negocierilor între investitorii ruşi ai combinatului Mechel şi reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, cât şi de la nivel central, Ioan Cristian Haiduc, reprezentantul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în urma cărora s-a găsit o soluţie comună, ca procedurile de disponibilizare să fie amânate pentru luna iulie. „Autorităţile şi-au luat atunci angajamentul de a face o cercetare amănunţită a pieţei şi de a organiza întâlniri cu potenţialii clienţi pentru a facilita relansarea producţiei în combinat şi implicit pentru menţinerea locurilor de muncă. Însă, după ajungerea la guvernare, precum şi preluarea puterii în forul judeţean, USL nu s-a preocupat să continue demersurile instituite de către PDL Cluj, în folosul combinatului şi a sutelor de angajaţi de la Mechel Cîmpia Turzii", spune PDL Cluj, ignorând că noul prefect al Clujului, Gheorghe Vuşcan, a organizat ulterior cel puţin două întâlniri pe această temă. (aici şi aici mai multe detalii)

Vezi aici ce a cerut astăzi premierul Victor Ponta

Comenteaza