„Praful şi pulberea" se alege de cine fuge de „putregaiul" din PDL

„Praful şi pulberea
Anunţul înfiinţării noului partid al lui Traian Băsescu a scos cuţitele pe masă în fostul partid al preşedintelui. La Cluj se preferă batista pe ţambal.

Iniţatorii Mişcării Populare au anunţat demararea procedurilor de înfiinţare a Partidului „Mişcarea Populară" (PMP). PDL a început să fiarbă. Traian Răzvan Ungureanu i-a poftit afară din partid pe nemulţumiţii Cristian Preda şi Theodor Baconschi. Preda a recunoscut că a apărut „o oportunitate". „Putregaiul intern (în PDL - n.red.) e prea mare", a decretat Baconschi. La aniversarea a 20 de ani de existenţă a partidului, Vasile Blaga i-a ameninţat pe eventualii dezertori că „praful şi pulberea" se va alege de ei.

Participant la aniversarea din Aleea Modrogan, unde, potrivit propriilor afirmaţii, „organizaţia clujeană a primit o diplomă pentru bunele rezultate obţinute de-a lungul timpului", liderul PDL Cluj, Daniel Buda, refuză să comenteze public conflictele interne din partid. „N-am comentarii de făcut în spaţiul public legat de afirmaţiile colegilor mei, indiferent de numele acestora, dacă am ceva de spus, voi spune în interiorul partidului. Nu mă preocupă ce spune unul sau altul, singura mea preocupare este consolidarea PDL pe culoarul de centru-dreapta", a spus Buda. La Convenţia Naţională a PDL de acum două luni, Buda a susţinut-o pe Elena Udrea la preşedinţia partidului.

Susţinător şi membru al echipei de conducere a lui Blaga, vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe, cere mai puţine vorbe şi mai multă muncă. „PDL este în egală măsură al meu, cât şi al lui Baconschi, al lui Blaga, al lui Boagiu, ca şi al oricărui coleg dispus să muncească pentru partid în această perioadă grea, de opoziţie. Astfel de declaraţii sunt lipsite de importanţă, cu atât mai mult cu cât sunt făcute de oameni pe care partidul i-a pus miniştri şi care ar trebui acum să fie alături de partid. Sunt interesat să găsim soluţii constructive pentru partid şi mai puţin de ce declară unul sau altul. Acum e momentul să muneşti în partid, nu să vorbeşti", a comentat Tişe.

Şeful organizaţiei judeţene de tineret a democrat-liberalilor, Radu Moisin, crede că PDL n-ar avea motive să se teamă de o hemoragie generată de PMP. „Din câte am înţeles din declaraţiile de intenţie, Mişcarea Populară se adresează celor dezamăgiţi de actuala clasă politică, prin urmare, n-ar fi în bine pentru PMP să adune oameni deja consacraţi politic, din contră, trebuie să propună alegătorilor feţe noi. Ca atare, nu văd în PMP o concurenţă pentru PDL, care trebuie să-şi joace în continuare rolul de partid de opoziţie şi trebuie să lupte să recâştige încredere alegătorilor. Nu cred, însă, că soluţia este ca membrii PDL să se certe în spaţiul public, nu cred că aşa se recâştigă încrederea electoratului", a comentat fostul primar interimar. La ultimul congres PDL, Moisin a făcut parte din tabăra susţinătorilor Elenei Udrea.

Fostul candidat la Camera Deputaţilor, Adrian Papahagi, nu ezită să reclame tendinţe dictatoriale din partea liderului PDL Vasile Blaga şi a susţinătorilor săi. „Mi-au displăcut puternic aceste cuvinte ale preşedintelui partidului, aşa cum mi-a displăcut şi invitaţia lansată de Traian Răzvan Ungureanu colegilor noştri Theodor Baconschi şi Cristian Preda de a părăsi partidul. Cred că un partid viu poate săm suporte şi critici şi eu, unul, nu-mi doresc unitate de monolit ca pe vremea PCR şi nici majorităţi de 99,99%, ca în PNL-ul lui Crin Antonescu", a declarat Papahagi. La congresul din martie, Papahagi a susţinut unul dintre cele mai savuroase discursuri, în susţinerea candidaturii Monicăi Macovei.

 

Etichete
Comenteaza